Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Küszöbön a síszezon

Küszöbön a síszezon Sport

A következő napok, de főleg a fagyos éjszakák felébresztik a reményt a síelés szerelmeseiben, hogy talán hó is lesz, no meg idejük is kihasználni. A Rekreatív igazgatóját, Bodor Lórándot kérdeztük, mi a helyzet a sugásfürdői sípályán.

Hirdetés
Hirdetés

Habár a jövő hétvégére ismét az átlagnál magasabb hőmérsékleteket prognosztizálnak az időjósok, a sípályán megkezdik a hó gyártását és majd ledöngölik, hogy ellenálljon a hétvégi felmelegedésnek is – mondta érdeklődésünkre Bodor Lóránd. Ha most nem kezdenek neki a hó gyártásának, az esetleges veszteséget is bevállalva, akkor előfordulhat, hogy a működtetők és a síelők számára nemkívánatos módon kitolódik a síszezon.

Így tehát váltásban, még éjszakánként is dolgoznak majd az alkalmazottak, működnek a hóágyúk, amelyek másodpercenként 8-10 liter vizet alakítanak át hóvá, ám túlzott reményeket nem kell táplálni: a kicsi pálya használhatóvá tételéhez is 5 nap és 5 éjszaka fagyos hőmérséklet és hócsinálás kell.

A síelés idén sem lesz olcsó sport, a jegyek, bérletek ára a szezonkezdésre 15-20%-ot drágul, és még így sem fedezi az energia árának megugrásából adódó pluszköltségeket – mondta az igazgató.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük