Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Tanácsülés Kézdivásárhelyen

Tegnap tartotta rendes havi ülését Kézdivásárhely tanácsa, az eredeti 12 napirendi pontot utólag még hárommal egészítették ki. Az is elhangzott: bár erősen megterheli a város kasszáját az intézmények villanyfogyasztása, azokat nem fenyegeti a bezárás veszélye.

Hirdetés
Hirdetés

A tanácsülés elején módosították a város költségvetését, illetve elfogadták a negyedéves zárómérleget is. Ennél a pontnál Bokor Tibor polgármester közölte: a számok azért soványak, mert az európai uniós pályázati pénzek nagyon lassan folynak be a büdzsébe.

A testület ezt követően jóváhagyta Kézdivásárhely erdejéből származó faanyag eladását, valamint értékesítési árait, elfogadták a város fenntartható közlekedési tervét a 2021–2030 közötti időszakra. Ezt követően a Gábor Áron Líceum vezetőtanácsába kinevezték Papp Gyöngyikét, majd fiatalok lakásigénylési kérelmeinek elbírálására és a lakáselosztás sorrendjének meghatározására vonatkozó tanácshatározat elfogadása is terítékre került.

Utolsó napirendi pontként a testület rábólintott egy, a városi kórháznak a Vidékfejlesztési Programhoz benyújtandó 30 milliós, nulla önrészes pályázatára, amelynek célja a kórházi jellegű fertőzések visszaszorítása.

A különféléknél Ilyés Botond tanácsos rákérdezett a városban terjengő hírekre, miszerint a magas költségek miatt az önkormányzat kénytelen lesz bezárni a sportcsarnokot és a műjégpályát. A polgármester elmondta: az idei büdzsében megvannak az anyagiak a számlák törlesztésére, fel sem merült ez a gondolat. Bokor Tibor hozzátette: valóban csillagászati, egy 157 ezer lejes villanyszámla ellenértékét törlesztették pont a tanácsülés napján, de szándékuk, hogy az iskolák, a kórház és a sportlétesítmények ugyanúgy működjenek, mint eddig. Annyi biztos, hogy minden nagyon bizonytalan – tette hozzá az elöljáró. 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük