Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

A futók nagy mérföldköve

A futók nagy mérföldköve Sport

Második alkalommal szervezik meg idén Háromszéken a Visit Covasna Maratont, melynek során a résztvevők a megye turisztikai célpontjait összekötő útvonalat teljesítik. A versenyre szeptemberben kerül sor, de már most várják a jelentkezőket.

Hirdetés
Hirdetés

A Fitness Tribe Egyesület és a Kovászna Megye Turizmusáért Egyesület 2019 után második alkalommal szervezi meg a futóversenyt szeptember 11-én. Az elsőt még 2019-ben tartották, de a járványhelyzet miatt az azt követő években elmaradt a megmérettetés. Birtalan Csanád, a Fitness Tribe Egyesület vezetője elmondta: már az első kiírás sikeres volt, nemcsak helyi, de külföldi jelentkezők is voltak, akik különböző kategóriában versenyeztek. 

Az idei versenyen változtattak a távokon, azaz megtartották a félmaratoni és teljes maraton távot, valamint a váltókat, de kiegészítették a Cross-távval, ami közel 10 kilométert jelent. A szervezők a legkisebbekre is gondoltak, így a Chocopack Gyerekverseny keretén belül óvodások és kisiskolások versenyezhetnek 400–800–1200 méteres távokon, korosztály függvényében. A gyerekversenyre a nevezés ingyenes, és minden gyerek díjban részesül.

A megmérettetésre már elkezdődött a nevezés, Ezen a héten, július 24-ig kedvezményes Early Bird nevezés lehetséges, utána kezdődik a teljes árú iratkozás – mondta Birtalan Csanád. Ami a díjazást illeti, szeretnék ezáltal is népszerűsíteni a megye adottságait, így különböző szálláslehetőséget, szórakozási- és SPA lehetőségeket ajánlanak fel jutalomként.

A felkészüléssel kapcsolatban a szervező elmondta: különböző kategóriák vannak, így mindenki megtalálhatja a neki megfelelő távot, és váltóban is lehet futni, ami nem annyira megterhelő. A lényeg a jókedv, a közös mozgás és a szórakozás, éppen ezért baráti társaságokat is várnak a versenyre. A három évvel ezelőtti maratonon 250 résztvevő volt, őket pedig 50 önkéntes segítette.

Nevezni, jelentkezni az egyesület honlapján lehet, ahol további részleteket is találnak.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük