Felhívás!

Mert olvasni jó

A Bod Péter Megyei Könyvtár ezúttal is két könyvet ajánl diákok és szüleik figyelmébe.

I. Kalkopulosz Eszter Eleni: Ne most!

Évekkel a szakításuk után Zorka és Jakab a felnőttkor határán állnak. A környezetük változást vár el tőlük, és egyre nőnek az önmaguk felé támasztott elvárásaik is. Miközben szembesülnek saját korlátjaikkal és belső démonjaikkal, felismerik felelősségüket éle­tük alakulásában. Egyre nehezebb döntéshelyzetekbe kerülnek, melyek során rá kell ébredniük arra, hogy a saját és közvetlen környezetük életét is nagyban befolyásolják döntéseikkel. A szenvedélyek, függőségek, vágyak és családi problémák okozta káosz közepette egyre zavarosabbá válnak egymás iránti érzéseik, egymásról alkotott emlékeik is. Görcsösen kapaszkodnak a másikba, de vajon meg tudják-e adni egymásnak azt, amire igazán szükségük van… 14 éves kortól ajánlott.


(Kasch, Budapest, 2020)

II. Lovász Andrea (szerk.): Macskák meséskönyve

Szereted a macskákat? Lehetnek világcsavargó kalandorok, titkok tudói vagy álmatag házikedvencek, kétségkívül lenyűgöző teremtmények. Less bele titokzatos világukba: a macskairodalom színe-javát, negyven macskás kalandot kínálunk ebben a pompásan illusztrált kötetben! És ha még nem vagy macskarajongó? Olvasd el ezt a könyvet, és majd az leszel!


A művek szerzői: Arany János, Bálint Ágnes, Bella István, Berg Judit, Borsos J. Gyöngyi, Charles Perrault, Csepregi János, Csoóri Sándor, Csukás István, Ecsédi Orsolya, Edward Lear, Gimesi Dóra, Kertész Erzsi, Lackfi János, Lázár Ervin, Lewis Carroll, Luis Sepúlveda, Majoros Nóra, May Szilvia, Mészöly Ágnes, Molnár Krisztina Rita, Móricz Zsigmond, Mosonyi Aliz, Nemes Nagy Ágnes, Rudyard Kipling, Somfai Anna, Szabó Imola Julianna, Szabó Lőrinc, Szabó T. Anna, T. S. Eliot, Tóth Krisztina, Várfalvy Emőke, Varró Dániel, Weöres Sándor, Zalán Tibor. Hatéves kortól ajánlott.
(Cerkabella, Szentendre, 2021, illusztrálta: Szabó Imola Julianna)
Forrás: moly.hu

Mindkét könyv a sepsiszentgyörgyi Bod Péter Megyei Könyvtárból kölcsönözhető. Internetes katalógusukban is megtalálhatók, sok hasonlóan érdekes olvasmánnyal együtt, az online.kmkt.ro címen.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.