Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Új óvoda épül a Borvíz utcában

Hétfőn kibocsátotta a sepsiszentgyörgyi önkormányzat az építési engedélyt a Borvíz utcában építendő óvoda és bölcsőde számára, következhet tehát a közbeszerzési eljárás a kivitelező megtalálására.

Hirdetés
Hirdetés

Az önkormányzat a Gyere haza program keretében letelepedő fiatalokra való tekintettel fejleszti az intézményi infrastruktúrát is. Az új óvodának, mely Waldorf-csoportok befogadására van szánva (bár ez még változhat), finanszírozást kértek az Országos Befektetési Társaságtól (CNI), de ez ügyben még nincs döntés. A terv már sokkal korábban megszületett, és ha nincs más megoldás, akkor saját költségvetésből építi meg a város. Összköltsége 10.238.000 lej, ebből maga az épület 8.367.000, a többi a berendezés ára.

Mint Zsigmond Pál építész, a tervezéssel megbízott Planshow cég vezetője elmondta, a 608 nm beépített felületű óvoda három húszfős csoportnak és egy nyolcfős befogadóképességű bölcsődének ad helyet. Lesz egy multifunkcionális terme is, ahol a gyerekek reggeli-délutáni öltöztetését el lehet végezni, de akár előadóteremként vagy sportteremként is működhet. Minden csoportnak lesz kis konyhasarka, az óvoda mellé biciklitartó, játszótér is kerül. Energetikai hatékonyságát napelemek és fotovoltaikus elemek biztosítják.

Az óvodai Waldorf-csoportok jelenleg a régi szemerjai volt Kiss Árpád Általános Iskola épületében működnek, egy olyan épületben, amely más funkcióknak is eleget tesz. Azt még nem tudni, hogy ezeket a csoportokat viszik át az új épületbe, vagy új csoportokat létesítenek (ez hosszú engedélyeztetési procedúra után lehetséges), Waldorfot vagy hagyományost, de azt sem, hogy majd külön jogi személyiséggel rendelkezik majd az intézmény, vagy a Gulliver Óvodához csatolják, mint a jelenlegi Waldorf-tagozatot.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük