Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

KÖZLEMÉNYEK

Megfigyelők a népszámlálási bizottságokban

Egy újabb lehetőségünk adódik arra, hogy a magyar lakosság hatékonyan és korrektül meg legyen számolva a népszámláláson: civil szervezetek delegálhatnak akkreditált megfigyelőket a helyi népszámlálási bizottságokba.

„A megfigyelők jelen lehetnek majd a hivatalos települési összeírópontokon, és akkor megadott időpontokban oda lehet irányítani a helyi magyar lakosságot. Ez különösen fontos azokon a településeken, ahol nem lesznek magyar számlálóbiztosok. Bár a megfigyelők nem vehetnek részt az összeírásban, a jelenlétük segítheti egy adott közösség mozgósítását, helyes regisztrálását” – véli Barna Gergő kampánykoordinátor.

A civil szervezetek 2022. március 30-ig nyújthatnak be kérést a megyei népszámlálási bizottságokhoz. Az akkreditált megfigyelők jelentkezési feltételei és jogosultságaik a Népszámlálás.ro tájékoztatójában találhatóak.

(Népszámlálás.ro)

 

Önkéntesekkel segít a MIÉRT

A Magyar Ifjúsági Értekezlet (MIÉRT) március elsejétől kezdődően önkéntes csapatokkal siet az ukrajnai bajbajutottak megsegítésére.

A máramarosszigeti határátkelőnél zajló humanitárius mozgalmakhoz becsatlakozva, a MIÉRT tagszervezetei 5 fős csapatokat szerveznek ki az adománygyűjtés adminisztrációs feladatainak elvégzésére, továbbá a fiatal önkéntesek besegítenek a csomagok szállításában, be- és kipakolásában.

A MIÉRT minden olyan fiatal csatlakozását szívesen fogadja, aki a helyszínen néhány nap erejéig segíteni tud. Jelentkezni a MIÉRT Facebook-oldalán, az office@miert.ro e-mail-címen, vagy a 0770.186.221-es telefonszámon, illetve bármelyik területi ifjúsági szervezetnél lehet.

(MIÉRT-közlemény)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük