Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Könyvbemutató a kúriában

Könyvbemutató a kúriában Kultúra

Február 24-én, csütörtökön 18 órától az alsócsernátoni Farkas-kúriában mutatják be Dimény-Haszmann Orsolya muzeológus A csernátoni Haszmann Pál Múzeum története című könyvét.

Hirdetés
Hirdetés

A kolozsvári EME Kiadó Emberek és kontextusok sorozatában tavaly megjelent kötetet méltató dr. Keszeg Vilmos egyetemi tanár ekképpen fogalmaz a fülszövegben. „Dimény-Haszmann Orsolya rendhagyó formában, egy korszak és egy egyén íráshasználati habitusait vizsgálva írja meg egy intézmény történetét. Különböző, hivatalos és privát forráscsoportok (kérvények, jelentések, önéletrajzok, levelek, újságcikkek, vendégkönyvi bejegyzések) feltárásával, értelmezésével kíséri végig az intézményalapító szándék megszületését, alakulását, elfogadtatását, megvalósítását és recepcióját, egyén és intézmény sorsának összefonódását.”

A Szonda Szabolcs könyvtárigazgató által moderált eseményen köszöntőt mond Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke, a programot a Szóró Dorina és Gergely Tamás vezette Felsőháromszéki Ifjúsági Fúvószenekar műsora színesíti.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük