Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Segélykoncert a Szimplában

Sepsiszentgyörgyi segélykoncerttel indítja idei évadát a Selfish Murphy székelyes ír-kelta zenét játszó zenekar. A befolyó adományokkal azt a fiatal párt igyekeznek segíteni, akiknek idén januárban égett le a sepsimagyarósi házuk.

Hirdetés
Hirdetés

Mint arról már beszámoltunk, január 14-én Sepsimagyaróson leégett egy fiatal pár lakóháza, mindenük odaveszett. A Selfish Murphy csapatát is megérintette a szerencsétlenség, így szombat este 8 órai kezdettel a megyeszékhelyi Szimpla kávézóban koncerteznek, a befolyt adományokat, illetve a koncert ideje alatt eladott Selfish-emléktárgyak utáni nyereséget a fiatal párnak ajánlják fel. Meghívottként pár számot Jenifer Mohebbi fiatal gitáros is előad.

Martinka János vezető, basszusgitáros elmondta, a világjárvány a zenekarukat is megviselte, a koncertek hiánya, a tagok közötti országhatárok nehezítették aktivitásukat. Csapattagok cserélődtek, a jelenlegi felállás: Horváth Máté (ének), Pusztai Lehel (furulya, fuvola, vokál), Ilyés Botond (elektromos gitár, vokál), Martinka János (basszusgitár, mandolin, vokál), Gazsi Máté (dob).

– Az adománydobozba jókívánságokat, pozitív üzeneteket is be lehet tenni. Számunkra ez egy évadnyitó koncert lesz, szerencsére már számos meghívást kaptunk, reménykedünk, idén visszazökkenhetünk a normalitásba – összegzett Martinka, rámutatva, hogy ez a koncert nem jöhetett volna létre az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Petőfi Kulturális Ügynökség támogatása nélkül.

A sepsimagyarósi fiatal párnak a következő bankszámlákra is lehet küldeni adományokat: Sánta Áron, Transilvania Bank, RO77BTRLRONCRT0580458202 (lej), RO27BTRLEURCRT0580458202 (euró), RO67BTRLHUFCRT0580458201 (forint), illetve Revoluton pedig a @aaao / +40770.354.257-es számra.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2022. február 23., 19:31
    ÉRTÉKELÉS: 2

    Mintha egy Ivánnal kevesebben lennének a zenekarban… Nem a világjárvány változtatott a felálláson, hanem a gerinc… vagyis annak hiánya…