Hirmondo

Levegőminőség-szenzort szereltek

Levegőminőség-szenzort szereltek

Új kezdeményezésre egy levegőminőség-szenzort szereltek fel Kézdivásárhelyen, a mérőműszer a Wegener parkban található.

A kézdivásárhelyi önkormányzat még szeptember folyamán szerelte fel azt a levegőminőség-mérő állomást, amely a Wegener parkban kapott helyet. A szerkezetet a Wegener Pro Sanitate Alapítvány támogatásával vásárolták meg. A levegőminőségre vonatkozó adatok követhetők a www.kezdi.ro honlapra elhelyezett menüpontban, így mindenki megtudhatja, milyen állapotban leledzik a környezetünk.

A kézdivásárhelyi egység méri a levegő portartalmát, a szénmonoxidot, a széndioxidot, a nitrogén-dioxidot és nitrogénoxidot, továbbá az oxigéntartalmat, a hőmérsékletet, a nedvességtartalmat és a légnyomást is. A településen ülepedő port a PM jelzi a weboldalon, ezt három méretű részecskéből is meg tudják állapítani, ami 1-es, 2,5-ös és 10-es skálán mozog. A kisméretű részecske azért fontos, mert amennyiben az összetevőket szakemberek megvizsgálják, segít a nehézfémek és más szennyezőanyagok meghatározásában.

Jó tudni, hogy Kézdivásárhelyen a mobiltelefon-állomások mérése is pár éve zajlik, ez a mérőműszer a Polyp Televízió székhelyén található. A készülék által mért adatokat az ancom.ro oldalon lehet tanulmányozni.

Hozzászólások