Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Találkozó három év múlva

Találkozó három év múlva Cseperedő

Már „csak” három évet kell várni a következő Mesélő Háromszék rendezvénysorozatig, de addig is bőven van miből töltekezni, erőt meríteni, hiszen a szeptember 30. – október 8. között lezajlott mesés napok gazdag programkínálatában mindenki megtalálhatta a neki megfelelőt.

A Cimborák Bábszínház és a Jókainé Laborfalvi Róza Alapítvány hét év kihagyás után szervezte meg a Mesélő Háromszék rendezvénysorozatot a népmese jegyében, Kilencet egy csapásra! jelmondattal.
Népmeséket feldolgozó bábelőadások, mesejáték, mesetáncház, meseest, mesés-játékos vetélkedő, ismeretterjesztő és témafeldolgozó előadások, mesemondás, meseolvasás szerepelt a programban. A Csillagszemű rajzpályázatra, a Mesélő Háromszék egyik kiemelkedő programjára 1237 alkotás érkezett.

Hirdetés
Hirdetés

Újra Háromszéken járt Fabók Mancsi Bábszínháza, a MárkusZínház, Écsi Gyöngyi, az Udvarhely Néptáncműhely, de mesés-játékos foglalkozásokra is sor került Benkő Éva vezetésével, mesére épülő játékos, zenés képzőművészeti foglalkozás is volt Kovács Erzsébettel és Kolumbán Hannával kisiskolás korú gyermekeknek. A felnőttek sem maradtak ki a szórakozásból, mesemondóest, meseelemző előadás is szerepelt a programkínálatban. A rendezvénysorozat a Kilencet egy csapásra nevet viselő mesebarangolással és táncházzal ért véget. A Mesélő Háromszék kilenc napja alatt összesen 43 programra került sor 15 különböző helyszínen 3360 résztvevővel.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük