Hirmondo

Zenésztalálkozó Baróton

Zenésztalálkozó Baróton

Ismét megszerveztük a baróti és Barót környéki, egykori és jelenleg is tevékeny zenészek seregszemléjét a baróti Party Pub vendéglő emeleti termében. A találkozó jelmondata ez volt: „A muzsikusnak dalból van a lelke, az egész világ szíve dobog benne. (…) Aki sok szép melódiát játszik, és ki mindig jókedvűnek látszik.”

A meghívónk így szólt: „Kedves zenész szaktársak, barátok, egykori és jelenlegi bajtársak! A zenészek közötti kapcsolatok felelevenítésére és ápolására hívunk benneteket Barótra, a Party Pub vendéglőbe 2021. szeptember 24-én, pénteken 17 órára. Hangsúlyozni szeretnénk, hogy az összejövetel a találkozás örömével és élményével ajándékozhat meg mindnyájunkat, és lehetőséget kínál arra is, hogy lerójuk az elhunyt zenészeink iránti kegyeletünket.”

Hirdetés
Hirdetés

Lassan gyülekezett a zenészek fiatal és idősebb korosztálya, kézfogással, egymásról való érdeklődésekkel folytatódott a rendezvény. Sajnos, bizonyos okok miatt, elég sokan nem tudtak eljönni a találkozóra. Nem hiányozhatott egy kis jókedvcsináló sem az asztalokról, és a pincér úr dicséretére legyen mondva, fürgén mozgott, mindenkit hiánytalanul kiszolgált.

A hangszerek felszerelve vagy előkészítve várták, hogy gazdájuk kézbe vegye, melléje üljön vagy álljon, és megszólaltassa azokat. Köszöntés következett, a szervezők nevében jómagam üdvözöltem a megjelent zenészeket és azok családtagjait. Egyúttal megemlékeztünk az elhunyt zenészekről, egy perces néma csenddel róva le kegyeletüket. Aztán végre megszólalt a zene. Zenéltek szerre: Cseke Ágoston (akkordeon), Kosza Csaba (szintetizátor), Boldizsár József Czári (akkordeon), Lázár János (szintetizátor), Farkas Ferdinánd Csuka (hegedű). Alulírott hallgató nótákat és népdalokat adott elő. Táncolt, aki táncolhatott, és volt kedve hozzá, csak sajnos kevés hölgy volt jelen a találkozón, ezért a táncolást mérsékelni kellett. Énekelt még Cseke Ágoston és Kosza Csaba stb.

Bátran állíthatjuk, hogy kellemes hangulatú találkozó volt, és kedvet adott mindenkinek, hogy jövőben is megszervezzük, még komolyabb hozzáállással, odaadással. Ezúton is köszönjük a Party Pub vendéglő tulajdonosának, hogy ingyenesen helyet biztosított ennek a találkozónak. 

A szervezők nevében: Egyed Béla zenész

Hozzászólások