Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

AJÁNLÓ

MŰVÉSZ MOZI

Péntek 16:00 Croodék: Egy új kor, amerikai animációs vígjáték, magyarul beszélő, 16:15 Luca, amerikai animációs családi kalandfilm, románul beszélő, 18:15 Dzsungeltúra,  amerikai fantasy, családi kalandfilm, magyarul beszélő, 18:30 Nem azonosított, román filmdráma, 20:45 – Dzsungeltúra, román felirattal, 20:45 Az öngyilkos osztag, amerikai fantasztikus, akció kalandfilm, román felirattal.

Szombat 11:00 Luca, amerikai animációs családi kalandfilm, magyarul beszélő, 11:15 Croodék: Egy új kor, románul beszélő, 15:30 Halálos iramban 9., amerikai akciófilm, krimi, magyarul beszélő

16:00 És akkor mi a szabadság?, román-amerikai filmdráma, 18:15 Free Guy, amerikai akció vígjáték, magyarul beszélő, 18:30 A legjobb évek, olasz dráma, román felirattal, 20:30 Respect, amerikai zenés dráma, életrajzi film, román felirattal, 21:00 Zuhanás, angol-kanadai filmdráma, román felirattal.

Vasárnap 11:00 – Croodék: Egy új kor, magyarul beszélő 11:15 Luca, románul beszélő, 15:45 Free Guy, magyarul beszélő, 16:00 Halálos iramban 9., román felirattal, 18:00 Respect, román felirattal, 18:30 Free Guy, amerikai akció vígjáték, román felirattal, 20:45 Dzsungeltúra, magyarul beszélő, 21:00 Szupernóva, angol filmdráma, román felirattal.

JAZZKONCERT

A sepsiszentgyörgyi KultúrPark részeként vasárnap, augusztus 15-én 17 órától a 14. Jazz és Improvizációs Zenei Workshop résztvevőinek koncertjére kerül sor az 56’-os emlékparkban, a Plugor Sándor Művészeti Líceum udvarán.

HKA-rendezvények

A HKA ma 10.30 órától megszervezi a Szentgyörgy Kupa első fordulóját a Csíki negyedi sportpályán, a futballmérkőzésen az őrkői és a csíki negyedi csapat méri össze erejét. Ma 18 órától a Sic Feszt Cigány kerekasztal megbeszélésén a HKA Csíki negyedi sikertörténettel vesz részt.

KIÁLLÍTÁS

Augusztus 15-én, vasárnap 18 órakor a csernátoni Sylvester Lajos Községi Könyvtárban Csángóföldi reflexiók címmel nyílik képzőművészeti kiállítás. A tárlatot Bordás Beáta művészettörténész, az Erdélyi Művészeti Központ (EMŰK) igazgatója nyitja meg. Fellép Jánó Kinga, aki népdalokat ad elő, Éltes Barna pedig tilinkón játszik. 

MESEMONDÁSI VILÁGCSÚCSKÍSÉRLET

A Meseszó Magyar Mesemondó és Szövegfolklór Egyesület egyik fő célja a szövegfolklór – ezen belül főként a népmesemondás – hagyományainak bemutatása, továbbvitele, éltetése, megőrzése és ápolása. Fontosnak tartják, hogy a mesemondás régi, hagyományos helyszínei, alkalmai helyett új, a mai kornak megfelelő módot és alkalmakat teremtsenek. Az egyesület a Csűrdöngölő Kulturális Egyesülettel közösen, a Hagyományok Háza szakmai támogatásával idén ismét megrendezi a Hetedhét Hatvan Népmesefesztivált szeptember 9–12. között. A fesztivál célja a Kárpát-medencéből származó népmesei szövegfolkór, valamint a hagyományos mesemondás népszerűsítése, közös kulturális gyökereink táplálása. Ezért 2021-ben, az Önkéntesség évében felhívást intéznek mesemondókhoz, pedagógusokhoz, meseszerető gyermekekhez és felnőttekhez, hogy csatlakozzanak hozzájuk, és állítsanak fel közösen egy új világrekordot: a leghosszabb folyamatos népmesemondás rekordját 168 órán keresztül. Érdeklődni, jelentkezni Kovács Mariannánál lehet (Meseszó Egyesület, e-mail: kmarianna@mail.battanet.hu).

KÖZÖNSÉGTALÁLKOZÓ

Sepsiszentgyörgy önkormányzata ma 18 órától közönségtalálkozót szervez Incze Krisztával a Kónya Ádám Művelődési Ház udvarán. Az eseményen a város közönsége személyesen is találkozhat a Sepsi-SIC birkózójával, aki a tokiói olimpián a 8. helyen végzett.

ZENE

Augusztus 15-én, vasárnap 18 órakor a Nyáresti Koncertek a Vártemplomban harmadik fellépője a marosvásárhelyi születésű, Budapesten élő Erdős Róbert operaénekes.

HITÉLET

Augusztus 15-én, vasárnap, Nagyboldogasszony ünnepén a sepsiszentgyörgyiek is bekapcsolódnak a nemzetközi zarándoklatba a Mária Úton, amelyet a családok felelős férfi tagjaiért ajánlanak fel. A Sepsiszentgyörgy–Maksa szakaszon fognak zarándokolni. Találkozó vasárnap reggel 6.30-kor az állomás épülete előtt. Jelentkezni ma estig Vajna Csillánál lehet a 0745.155.671-es telefonon.

HAGYOMÁNYOS ÉS HELYI TERMÉKEK VÁSÁRA KOVÁSZNÁN

A Polgármesteri Hivatal szervezésében a hónap harmadik vasárnapján, augusztus 15-én, vasárnap 9 órai kezdettel kerül megrendezésre a
Hagyományos és helyi termékek vására Kovászna városközpontjában (Dózsa György Park, a Városi Művelődési Ház mellett). Helyi kézművesek és hagyományos termelők jelentkezhetnek Opra-Debreczi Zsombor programfelelősnél a 0757-075829-es telefonszámon.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük