Hirmondo

Lecserélik a hídkorlátokat

Lecserélik a hídkorlátokat

Több olyan apró munkálat zajlik a városban, ami révén az összképe javul, illetve ezek által élhetőbbé válik. Többek között korlátokat cserélnek a hidakon, és könnyebben használható gyalog-átjárókat alakítanak ki.

Sok apróságon múlik, hogy mennyire élhető egy város, egy ilyen például a kézdivásárhelyi önkormányzat által végzett átjáró-módosítások, melyek révén könnyebben használhatók lesznek.

Hirdetés
Hirdetés

„Nem nagy dologról van szó” – magyarázta dr. Szilveszter Szabolcs – „mindössze csökkentik a járdaszegély és az útburkolat közötti különbséget, hogy az idősebbek, vagy a mozgássérültek, de a babakocsit toló kisanyukák is könnyebben át tudjanak kelni az átjárókon.”

Az alpolgármester kifejtette: ugyanakkor két hídon is kicserélik a korlátokat, mivel úgy ítélték meg, hogy azok veszélyessé váltak, eltelt fölöttük az idő. Így az önkormányzat munkatársai elsőként az Ady Endre utcában található, a Torja patakán átívelő híd korlátait cserélik ki, ezt követi a Kantában lévő másik átkelő korlátjainak a cseréje. Ez a híd is a Torja patakán vezet át, a másikhoz hasonlóan ennek is tönkrementek a gyalogosok védelmét szolgáló elemei.

Hozzászólások