Felhívás!

Beburkolták a tetőt

Beburkolták a tetőt

Laikus szemlélődő számára úgy tűnhet, hogy a munka java részét elvégezték a korszerűsítés alatt álló kézdivásárhelyi piacon. Már most látszik, hogy a környék legmodernebb ilyen létesítménye formálódik.

Amint arról több ízben beszámoltunk, felújítás alatt áll a kézdivásárhelyi piac is, erre hárommillió lejt fordít az önkormányzat. A munkálat első fázisában a területről eltüntették a régi, eléggé csúnya beton- asztalokat és vastetőzetet, helyette szemnek tetszetős, áramvonalas tetőszerkezetet álmodott a tervező, aminek elemeit még április végén szállították a helyszínre. Az azóta eltelt idő a hatalmas gerendák „összelegózásával” telt el, utána a jókora idomokat emelővel tették a masszív oszlopokra, mostanra pedig a burkolat is felkerült a tetőzetre.

Hétfőn délelőtt a területet körbeölelő tér szegélyköveinek a lerakásával foglalkoztak a Conico Rt. munkatársai, akik időközben az új mosdót és illemhelyet is befejezték nagyjából már, így a régi, latrinára emlékeztető WC helyett is egy korszerű helyiség áll majd a piacozók rendelkezésére.

A területet természetesen burkolják, az új elképzeléshez igazodó asztalok is beszerelésre kerülnek, amelyekhez egyébként folyóvizet is vezetnek.

Hozzászólások