Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Turisztikai iroda nyílt Baróton

Turisztikai iroda nyílt Baróton Kovászna megye

A már régóta megálmodott baróti turisztikai iroda, mely a Diákdombon kapott helyet, tegnap végre megnyitotta ajtaját. A megnyitón részt vett Godra Árpád, Kovászna megye Turisztikai Egyesületének elnöke, Jakab István Barna, Kovászna megye Tanácsának alelnöke, Benedek-Huszár János, Barót polgármester, Sikó Imre, bölöni polgármester, Imets Lajos, Vargyas polgármestere, Gábor Zoltán, Vargyas alpolgármestere, valamint erdővidéki, turizmusban érdekelt vállalkozók.

Godra Árpád a megnyitón elhangzott beszédében úgy értékelte, hogy az iroda nemcsak Barót, de az egész erdővidéki régió turisztikai eladhatóságát hivatott javítani. Az iroda megnyitásának gondolata bár már 2019–2020 telén megszületett, csak most sikerült konkrétan megnyitni, tudniillik közbeszólt a világjárvány, mely miatt a turisztikai célú beruházásokat napolni kellett, de most megújult erővel és optimizmussal vágnak neki a teendőknek. Hogy pontosabban miknek is, arról Jakab István Barna alelnök szólt:

Hirdetés
Hirdetés

– Szeretnénk Erdővidéket visszacsatolni Háromszék, de akár egész Székelyföld vérkeringésébe. Erre hivatottak az itt zajló infrastrukturális beruházások is – mondta.
Megemlítette viszont, hogy az már maguktól az erdővidékiektől függ, hogy ez mennyire fog sikerülni, de biztató jelek már vannak: kiemelte a jelen levő vállalkozók ilyen irányú törekvéseit, megemlítve Kálnoky Tibor grófot, aki miklósvári és zalánpataki szállás-, illetve vendéglátó helyeivel, a miklósvári Kálnoky kastélyban kialakított múzeummal máris sokat tett Erdővidék turizmusáért, vagy az olaszteleki kastélyszállót üzemeltető Rácz házaspárt, továbbá a vargyasi Máthé Etelét és feleségét, akik épp a napokban jelezték, hogy a Vargyas-szoros fele vezető úton, a Körtövés nevű helyen megnyitották Erdővidék első kalandparkját.

– Azt reméljük, hogy az irodával még több embert serkentünk majd arra, hogy turisztikában érdekelt vállalkozást indítsanak. Az iroda Erdővidék turizmusáért van, az mindenkit szolgálni fog Bölöntől Vargyasig, Kisbacontól Olasztelekig – hangsúlyozták a szónokok.

A megye más turisztikai irodáival összhangban, a baróti irodánál dolgozó Demeter István feladata az is lesz, hogy a helyi látnivalók mellett népszerűsítse az egész megyét, és fordítva, a kovásznai vagy a sepsiszentgyörgyi irodában is ajánlani fogják az erdővidéki látnivalókat – mert egymás segítése is célja ezeknek az irodáknak – hangoztatta Jakab István Barna.

Benedek-Huszár János polgármester is örömének adott hangot az iroda megnyitásával kapcsolatban, elmondva, hogy más erdélyi, turisztikailag felkapottabb régiókhoz viszonyítva Erdővidéknek hátránya és előnye is van – ezeket szerinte egyensúlyba kell hozni, és ő is hangsúlyozta, hogy az iroda, bár Baróton van, de az egész Erdővidéké, az egész régiót szolgálni fogja.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük