Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Vigyázzunk, átverhetnek!

A háromszéki munkaügyi felügyelőség vezetősége kampány révén növelné a külföldi munkavállalók biztonságát, illetve csökkentené az ide sorolható átverések számát.

Hirdetés
Hirdetés

Ördög Lajos, a Kovászna megyei munkaügyi felügyelőség vezetője kifejtette, hogy a külföldi munkavállalások terén a legfontosabb a tájékozódás, az átverésekre a legjobb gyógyír a megelőzés – ezért is juttattak el számos tájékoztató szórólapot a háromszéki települések önkormányzataihoz, hogy ezek székhelyeiken, látható helyekre kifüggeszthessék ezeket. A kampány során minden országra külön lebontva szórják majd az információkat (jelenleg a németországi szezonmunkásokra fókuszálnak), a tájékoztatókat pedig a felügyelőség honlapján is követni lehet.

– A koronavírus-járvány miatti szigorítások sem törték meg a külföldi munkavállalási kedvet, továbbra is számos polgár keres szülőföldjétől távoli munkalehetőségeket. Mielőtt azonban külföldre mennénk dolgozni, fontos utánajárni pár dolognak: ezekre világítunk rá, hasznos tanácsokkal kiegészítve a lajstromot. Megyénkben kevés – 3 nyilvántartott – külföldi munkaközvetítő cég működik, ezeket folyamatos ellenőrzés alatt tartjuk, így már nagyon rég nem érkezett hozzánk panasz ezen a téren. Amikor panaszokat kapunk, azok leginkább más megyében bejegyzett, Háromszéken toborzó cégekhez köthetők – részletezte Ördög.

Tőle tudtuk meg, hogy a cégek a közvetítésért ugyan nem kérhetnek el pénzt a munkavállalóktól, de egyéb szolgáltatásokért – például az utaztatásért – járó költségek terén lehet „zsonglőrködni”. A kampány során az illetékesek arra számítanak, hogy az átvert személyek felkeresik őket, és jobb, hatékonyabb együttműködés alakul ki a hatóság és a rászedett polgárok között. 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük