Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

A vonzó barna bőrért

A vonzó barna bőrért Életmód

A jólápoltsághoz – főként nők körében – ma már egyre inkább hozzátartozik a mindig egyenletes színű, egészségesen barna bőr is, emiatt nők – de nem csak – sokasága keresi fel akár hetente több alkalommal is a szépségszalonok barnítófülkéit.

Hirdetés
Hirdetés

Bár a legtöbben jól ismerik és betartják a bőrgyógyászok figyelmeztetéseit, sokan alárendelik egészségüket a csokoládészínű bőrszínnek. Székely Katalin, a kézdivásárhelyi BrownKiss Solarium tulajdonosa mesélt nekünk arról, mire kell figyelnünk barnulás előtt, közben és után.

– Lassan itt a tavasz, és egyre többen vágynak arra, hogy a tél „fehérségeit” eltakarják. Sokan járnak szoláriumba?

– Igen, egyre többen, kortól és nemtől függetlenül.

– Mit kell magával vinnie az embernek a szoláriumba?

– Azok, akik szoláriumba járnak, általában tisztában vannak a bőrtípusukkal, illetve, hogy milyen szolárium-kozmetikumot szükséges használniuk. Az említett kozmetikumok hozzásegítenek ahhoz, hogy akár 30–40 százalékkal hatékonyabban barnuljunk. A barnulás után hasznos pótolni a folyadékot, valamint akinek alacsony a vérnyomása, az fokozottabban figyeljen erre oda, és inkább a fekvő-szoláriumot használja. Lényeges, hogy smink, parfüm, ékszer nélkül használjuk a gépeket: a smink és a parfüm eltávolítása a bőrünkről azért fontos, mert ezek a kozmetikumok tartalmazhatnak UV-szűrő hatóanyagokat, amelyek megnehezítik a barnulást. A magunkon hagyott ékszer helyen fehér folt marad, valamint a felforrósodott ékszer meg is égetheti bőrünket. Fontos a fokozatosság: soha ne égessük meg a bőrünk, védjük az anyajegyeinket, mindig használjunk védőszemüveget, masszázs előtt és edzés után ne menjünk szoláriumba! Ezekre mindig oda kell figyelnünk.

– Sok vita van a szoláriumozás pártolói és ellenzői között. Hogy véli, melyek a káros hátasai, illetve a pozitívumai?

– Napozni, szoláriumba járni egyaránt jó dolog, nemcsak a szép barna bőr miatt, hanem a szervezetünk D-vitamin szükségletének kielégítésére is jó. Ha megtanuljuk, hogyan szoláriumozzunk, nem csak szépek, divatosak lehetünk, de a szervezetünk, beleértve a bőrünk egészségét is megőrizhetjük hosszútávon. Akinek fontos a barnaság, az járhat szoláriumba, de csak szigorú feltételek mellett, amelyeket fontos betartani.

– Mitől függ, hogy ki hány percet barnulhat?

– Két szolárium-használat között minimum 48 órának kell eltelnie. Első alkalommal figyelembe vesszük az ügyfél bőrtípusát, kiválasztjuk a megfelelő szolárium-kozmetikumokat, és kevés perccel kezdünk, amit fokozatosan növelünk alkalmanként. Egyébként minden szoláriumban megtalálható az előírt szabályok szerinti barnulási időtartam részletes táblázata.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások