Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

AJÁNLÓ

BARTÓK-ÉVFORDULÓ

Bartók Béla születésének 140. évfordulója alkalmából a Kolozsvári Magyar Opera és Magyarország Kolozsvári Főkonzulátusának szervezésében A kékszakállú herceg vára című operát tekinthetik meg az intézmény YouTube-csatornáján és Facebook-oldalán ma 19 órától. Az előadást Szinetár Miklós rendezte, vezényel Jankó Zsolt. A kékszakállú herceget a nemzetközileg elismert Szabó Bálint játssza, Juditot az Érdemes Művész és Liszt Ferenc-díjas Meláth Andrea alakítja. A díszletet és a jelmezeket gróf Bánffy Miklós ősbemutatóra készült tervei alapján rekonstruálták.

KIÁLLÍTÁS

*Háromszéki Csillagok tárlatsorozat: Kiss Manyi színésznő születésének 110. évfordulója alkalmából nyílt kültéri színháztörténeti kiállítás megtekinthető Sepsiszentgyörgy főterén a Magyar Kulturális Intézet, az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet, valamint a Vadon

Egyesület közös szervezésében.

* Balázs István képzőművészeti kiállítása (Fény)képek címmel március 30-ig látogatható a sepsiszentgyörgyi Lábasházban.

* Az In memoriam Kántor Lajos című kiállítás április 16-ig tekinthető meg az Erdélyi Művészeti Központban.

* A sepsiszentgyörgyi Lábasházban május 21-ig látogatható a Székely Nemzeti Múzeum A szabadság színeváltozásai című tárlat.

HITÉLET

Apa – az Atya árnyékából. Példakép a „második vonalból” címmel a Gyulafehérvári Főegyházmegye családpasztorációs bizottsága idén is lehetőséget biztosít férjeknek és édesapáknak a találkozásra. A járványhelyzetre való tekintettel a virágvasárnap előtti szombaton, március 27-én 10 és 14 óra között online platformon, Zoom-kapcsolódás segítségével megszervezett lelki nap célja, hogy Szent József életének példájában kapaszkodókat keresve megerősödhessenek édesapai hivatásukban.

SZÍNHÁZ

A Sepsiszentgyörgyön életbe lépett vörös forgatókönyv következtében a Tamási Áron Színháznak ismét fel kellett függesztenie az előadások játszását. A betervezett előadásokat kénytelenek későbbi időpontokra halasztani. A nézők megértését és türelmét kérik az ebből adódó kellemetlenségekért.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük