Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

KÖZLEMÉNYEK

Online beszélgetés a vakcináról

Sokunkban merülnek fel kételyek a koronavírus elleni oltások működésével és hatásosságával kapcsolatban. Ezeket szeretné eloszlatni a Kézdivásárhelyi Ifjúsági Szervezet (KVISZ), ugyanis egy olyan online beszélgetést szerveznek, amely alkalmával választ kaphatunk minden felmerülő kérdésünkre.

Annak érdekében, hogy megpróbálják közérthetően összefoglalni, és válaszokat adni a vakcinával kapcsolatos kérdésekre, a szervezet február 11-én 19 órától Facebook-beszélgetésre hívja az érdeklődőket. Kérdéseinket előzőleg az online eseménynél található űrlapon tehetjük fel, amelyekre dr. Farkas Hunor-Pál gasztroenterológus, a kézdivásárhelyi kórházi oltóközpont vezetője, valamint dr. Fejér Szilárd kutató, kémikus, a Pro-Vitam laboratórium vezetője próbálnak majd választ adni. A beszélgetés moderátora pedig Ménessy Kinga Kitty lesz.

(közlemény alapján)

***

Zúg Március

Az előző évekhez hasonlóan, az RMDSZ Kézdivásárhelyi Szervezete a 2021. március 15-i megemlékező ünnepség alkalmával kiírja a Zúg Március szónokversenyt. Versenyünkre középiskolás diákok jelentkezését várjuk, akik egy elkészített és segédeszköz nélkül elmondott, az alkalomhoz illő, maximum négy perces terjedelmű beszéddel jelentkezhetnek.

Az előző évektől eltérően, idén online szervezzük meg a versenyt, és a március 15-re tervezett műsorban vagy előadásban hangzanak majd el a szónoklatok. A legjobb szónokokat díjazni fogjuk. Fontos: a versenyre csak kézdivásárhelyi oktatási intézményben tanuló, középiskolás jelentkezőket tudunk elfogadni!

A videóhoz kérünk csatolni egy rövid bemutatkozást, amelyben a jelentkező leírja a nevét, valamint azt, hogy melyik oktatási intézmény tagja, hányadikos, és ki a felkészítő tanára. A versenyre szánt videó beküldési határideje: 2021. február 23., 12 óra (a presskezdi@gmail.com e-mail-címre). A jelentkező a videó beérkezéséről visszaigazolást kap.

(RMDSZ-közlemény)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük