Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

RÖVIDEN

Online vállalkozói fórum Háromszéken

A járványhelyzethez igazodva online vállalkozói fórumot szervez a Háromszéki Közösségi Alapítvány (HKA) és az Asimcov vállalkozói szövetség. A ma (csütörtökön) 14 órakor kezdődő eseményen az online értékesítés lehetőségeit ismertetik, illetve bemutatják a HKA és az Asimcov által kezdeményezett online értékesítési tervet. Ehhez kapcsolódóan Kovászna megyében egy felmérést is végeztek, amelynek eredményeit az online fórumon ismertetik. Az esemény előadói Nistor Laura és Telegdy Balázs, a felmérés készítői, illetve Molnár Judith a székelyudvarhelyi Helyénvaló üzlet vezetője. Az online fórumhoz a GoogleMeet platformon lehet csatlakozni. A programról és részletekről a Háromszéki Közösségi Alapítvány Facebook-oldalán létrehozott eseményben lehet tájékozódni. 

Egyre többen dolgoznak otthonról!

Míg a járvány előtt a munkaadók csak elvétve éltek az otthoni munkavégzés vagy távmunka lehetőségével, a korlátozó intézkedések hatására egyre több cég és intézmény él ezzel. Egy év alatt negyvenszeresére nőtt a távmunkát végző romániai dolgozók aránya. Az Európai Munka- és Életkörülmények Javításáért Alapítvány (Eurofound) adatai szerint míg tavaly a romániai munkavállalók alig 0,6 százaléka dolgozott otthonról vagy távmunkában, a járvány hatására idén júliusban már az alkalmazottak 24 százaléka végzett távmunkát. Az Eurofound tanulmányából az is kiderül, hogy minél jobban képzett egy munkavállaló, annál nagyobb a valószínűsége, hogy távmunkát végezzen.

Októberben ismét kevesebb új személyautó

Írország és Románia kivételével minden országban kevesebb új autó került az utakra októberben. A négy legnagyobb piac közül Olaszországban csökkent legkisebb mértékben, 0,2 százalékkal a forgalomba helyezett személyautók száma. Németországban 3,6 százalékos, Franciaországban 9,5 százalékos, Spanyolországban pedig 21 százalékos volt a csökkenés.

Az év első tíz hónapját tekintve továbbra is súlyos a helyzet: alig több mint nyolcmillió új autó került az utakra, 26,8 százalékkal, több mint 2,9 millióval kevesebb az egy évvel korábbihoz képest.   

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük