Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Utolsó tanácsülés

Békés „búcsúülést” tartott tegnap Sepsiszentgyörgy város tanácsa. A 21 tanácsosból heten nem folytatják a következő mandátumban. Információink szerint a prefektus hétfőn iktatja hivatalába a polgármestert és az új tanácsot.

Hirdetés
Hirdetés

Antal Árpád polgármester megköszönte a tanácsosoknak az elmúlt négy évben kifejtett munkát. Elhangzott: még ha voltak is „súrlódások”, nem merült fel, hogy valaki nem jóhiszeműen végezné a munkáját, mindenki azt a közösséget igyekezett képviselni, akinek a szavazatával tisztségbe jutott, és összességében ez előre vitte a várost.

Békés, kiegyensúlyozott felszólalással búcsúzott a testülettől Pîrvan Rodica szociáldemokrata tanácsos is, akinek az elmúlt egy évtizedben alighanem a legtöbb vihart kavaró hozzászólása volt, és értékelték a tanács működését Sztakics Éva és Tóth-Birtan Csaba alpolgármesterek is.

Amúgy a rendkívüli tanács­ülés nyolc napirendi pontját elfogadta a testület. A gondot éppen a két visszavont határozattervezet jelentheti, amelyek a gázhálózat bővítéséről rendelkeztek a Szépmezőn, illetve a Borvíz utcában. A tanács ugyanis elfogadni készült azt a tervezetet, amely szerint a bővítési munkálatok nagyjából kilencven százalékát fizeti (a többi a gázelosztó hálózatra hárult volna), ám egy múlt heti rendelet a hálózatbővítés teljes költségét a hálózat működtetőjére hárítja.

– Ez csak látszólag jó hír – osztotta meg aggodalmait Tóth-B. Csaba alpolgármester – mert attól lehet tartani, hogy ennek nem az lesz a következménye, hogy pénzt spórol a város, hanem az, hogy lelassul a folyamat, és a gázvállalat – forráshiányra hivatkozva – nem fog sietni az új fogyasztók rákötésével a hálózatra. Remélem ugyanakkor, hogy belátják: ez nem az önkormányzat döntése volt, és nem próbálják hónapokig, esetleg évekig elodázni a rendszer bővítését – mondta el megkeresésünkre az alpolgármester.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük