Hirdetés
Hirdetés

Iskola nincs, délutáni oktatás van?

Iskola nincs, délutáni oktatás van? Kovászna megye

Bár teljesen abszurd és logikátlan, hogy egy 3 ezreléket meghaladó fertőzöttségi arányú településen működjön a délutáni oktatás, miközben minden iskola átáll a virtuális oktatásra, rákérdeztünk a Kovászna megyei tanfelügyelőségen, nálunk élnek-e ezzel a kiskapuval, amit Ludovic Orban kormányfő nyitott október 19-i nyilatkozatában.

Hirdetés
Hirdetés

Bár a kormányfő is azt mondta, az a normális, hogy ha a gyerekek nem járnak iskolába, akkor a délutáni oktatás sem működik, mégis kinyilatkoztatta, hogy az after school programokra és a bölcsődékre nem vonatkoznak a megszorítások. Kiss Imre főtanfelügyelő tudomása szerint Orbán Bukarestre vonatkozóan állította, amit állított, de nálunk a megyében a normalitás érvényesül, azaz ha nincs oktatás a piros forgatókönyves településeken, akkor nincs délutáni program sem, tudtuk meg.

Megkérdeztük a Diakónia Alapítvány gyermekprogramjaiért felelős, az elmúlt években több száz gyermeket érintő after school programokat koordonáló Torma Verát is a jelenlegi helyzetről.

– Nehézkesen indult el a délutáni oktatás – mondta a megkérdezett – eddig csak a Kézdivásárhelyhez tartozó Oroszfaluban és Csernátonban, továbbá Kálnokon és Kőröspatakon sikerült beindítani, másutt pedig november elején tervezzük kezdeni, de mi eleve úgy fogtunk neki, hogy ha az iskola bezár, akkor a délutáni oktatás is szünetel. Ha lejár a piros forgatókönyv, akkor elkezdődnek programjaink Sepsiszentgyörgyön, majd Árkoson, Kőröspatakon és Kálnokon is, bár kisebb létszámmal, mert nem lehet vegyes csoportokat létrehozni több osztályból származó gyerekekkel. Zabolán, Kovásznán és Mikóújfaluban idén mi nem szervezünk after school programot, az eddigi 420 gyerek helyett 306-nek biztosítunk felzárkózási lehetőséget és meleg ebédet. 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2020. október 22., 13:30
  ÉRTÉKELÉS: -5

  Nagyon jó adómentes kereseti forrás a tanítóknak, akik még egy fizetésnyi összeget tesznek zsebre napi két órás felügyeletért, mialatt a gyermek megoldja a házi feladatokat. Feketézés folyik a szülők nagy örömére – át lehet hárítani a felelősséget a tanítóra, és otthon nem kell foglalkozni a gyerekkel, nyugodtan lehet FB-ozni.
  Persze vannak kivételek, de nem az a jellemző.

  • User
   Dátum: 2020. október 23., 10:50
   ÉRTÉKELÉS: 3

   Csak szólok, hogy a tanítok PFA-val csinálhatják ezt, így értelemszerűen adóznak is, továbbá maximum 1000 lejt kapnak érte havonta. Ezt csak azért, hogy ha nem vagyunk tájékozottak legalább butaságot ne beszéljünk, s főleg ne szítsunk gyűlöletet, mert azt ugyebár mindig könnyebb.