Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Földgázt remélnek

Földgázt remélnek Kovászna megye

Közel ezeroldalas dokumentációval pályázta meg e héten az uzoni önkormányzat a földgázbevezetést a községben. Még egy másik jó hír is jutott azoknak, akik remélik a község előmenetelét.

Hirdetés
Hirdetés

Terveznek egy magasnyomású földgázvezetéket Uzon-Illyefalva között (7,5 km), a 40 km-es diszt­ribúciós rendszert a község öt településén és egyéni csatlakozásokat (2.300-at), beleértve az egyéni intelligens gázmérőórákat is, mind­ennek értéke 7,68 millió euró. A verseny nagyon erős lesz, ugyanis a jelenlegi kiírásban Uzon község olyan nagy városok mellett pályázik, mint Brassó, Kolozsvár, Konstanca.

Ráduly István polgármester a közösségi hálón tette közzé a nagy hírt, hogy október 17-én letették a pályázatot, mely a többihez képest sokszoros utánajárást, és jóval több hatósági jóváhagyást igényelt. Ez az utóbbi öt év legnagyobb pályázata a 27 közül, a községnek eddig megnyert összeget (14 millió euró) több mint felével toldhatja meg ez a projekt, ha nyer.

Ugyancsak e hét örvendetes eseménye, hogy egy újabb, már megnyert pályázat ügyében léptek nagyot előre, a polgármester aláírta a tervezői és kivitelezői megbízatást egy brassói céggel a bikfalvi „népiskola” felújítására. A falu elemi iskolájának igencsak romlott állapotú épületéről van szó, melyet 1896-ban Magyarország 1000 éves fennállásának emlékére építettek, és amelyet most a román kormány helyi fejlesztési programja keretében újítanak fel közel egymillió lejes költségvetésből. 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük