Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Játékosan tanulni angolul

Játékosan tanulni angolul Kultúra

Fenekestől felfordult az oktatás a márciusban kialakult koronavírus-járvány miatt a kézdivásárhelyi Helen Doron Nyelviskolában is, ám nagyon rugalmasan kezelték ezt az állapotot, mondhatni azonnal áttértek az online oktatásra. Sikerült szerencsésen befejezni és ünnepélyesen lezárni a tavalyi tanévet, és szeptembertől ismét megnyitották kapuikat az érdeklődők előtt – tudtuk meg Papp Gyöngyike tulajdonostól.

„Ragaszkodunk ahhoz, hogy személyesen találkozzunk, hisz kiscsoportos tevékenységekről van szó, persze betartjuk az iskoláknak, óvodáknak előírt szabályozást. A beteg gyerekek ezúttal sem fognak részt venni, de ezt korábban is igyekeztünk betartani, valamint a fertőtlenítés eddig is adott volt. Abban az esetben, ha online tevékenységre kell áttérjünk, állunk elébe, és ott is a legszínesebb programmal próbáljuk gyakorolni az angol nyelvet” – vázolta az oktató.

Hirdetés
Hirdetés

Napi szinten vannak tevékenységek, jelenleg a legkisebbek 4, a legnagyobbak 11 évesek, korcsoportonként járnak a gyerekek.

A sajátos, egyedi és bevált Helen Doron-módszerrel már 30 éve oktatnak a világ számos pontján, Papp Gyöngyike 8 évvel ezelőtt bukkant rá, amikor elvégezte a második egyetemet, és keresgélt a lehetőségek között, hogy miként tudná minél hatékonyabban átadni a kicsiknek az angol nyelvet. Kérdésünkre, hogy mi fogta meg benne, azt válaszolta: nagyon gyerekbarát, gyerekközpontú, élményekre alapoz, és korcsoportonként mondhatni észrevétlenül lehet átadni a gyerekeknek az idegen nyelvet.

„A foglalkozásokon a kicsik észre sem veszik, hogy tanulnak, hiszen minden olyan vidám és színes! A szóképek olvasását már nagyon korán megkezdjük, épp azért, hogy a későbbiekben ne okozzon gondot a helyesírás. Természetesen a taneszközök, kedves dalok mögött fáradságos munka áll, ami komoly pedagógiai háttértámogatással párosul. De elég, ha ezt a szülők tudják, a varázslat megmarad a kicsiknek” – részletezte a pedagógus.

Papp Gyöngyike 2012-ben vette fel a kapcsolatot a HD-központtal, és egy hosszabb tanfolyam, majd sikeres elméleti és gyakorlati vizsga után HD-tanár lett. Azon év őszén már tartott bemutató tevékenységeket, de 2013 januárjában indult útnak ez a „nagy kaland”.

„A tanulás számomra se maradt annyiban, hisz évente egyszer biztos, de akár többször is vizsgákon veszek részt, felmérik, hogy továbbra is megállom-e a helyemet. Nyolc éve már rendszeresen vannak Helen Doron angol tevékenységek Kézdivásárhelyen, ezenkívül nyaranta táborokat is próbálok szervezni. Kitartó munkával, szakmai alázattal és végtelen nagy szeretettel végzem munkámat. Azóta számos kisdiák megfordult nálam, örültem és örülök, ha tudok segíteni. Mindig az volt az elsődleges szempont, hogy a gyerek fogadjon el engem mint személyt, utána próbáltam megszerettetni a nyelvet, hogy ez a fajta tanulás ne kényszer, hanem öröm legyen. Azt gondolom, ha most így visszatekintek, hogy nem dolgozom hiába, büszke vagyok minden kis- és nagydiákra, aki a Helen Doron Nyelviskolában tanult és tanul” – avatott be Gyöngyike.

A Helen Doron Nyelviskolánál októberben indultak új szintek. Az érdeklődők jogosultak részt venni egy soron következő tevékenységen, és ha tetszett, csatlakozhatnak az adott csoporthoz.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük