Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Szalonnasütés is lesz!

Szalonnasütés is lesz! Kultúra

A baróti Elveszett Világ Természetvédelmi, Turista és Barlangász Egyesület idén is megszervezi a Dénes István-emléktúrát. Az október 17-re tervezett gyalogtúra úti célja: Székelyszáldobos – Bartabérc – Vasásás – Hátamege – Vargyas-szoros Természetvédelmi Terület – Orbán Balázs-barlang. Túravezetők: Sütő István és Szász Árpád.

Indulás 8.30-kor autóbusszal Barótról, a bányairoda előtti parkolóból Székelyszáldobosig, visszaindulás 18 órakor a Vargyas-szorosból, ugyancsak autóbusszal az aszfaltút végétől. A túra keretében, 16 órai kezdéssel, az Orbán Balázs-barlang bejáratánál elhelyezett emléktáblánál Dénes István geológus, barlangkutatóra (1954–2005) emlékeznek.

Hirdetés
Hirdetés

A túra gyalogos részének becsült hossza 20 km. Alkalmas időjárás esetén, a túra során szalonnasütésre is lesz lehetőség. Minden korosztály képviselőit szeretettel várják, de a 14 éven aluli kiskorúak csak felnőtt kísérő társaságában vehetnek részt.

A szállítás megszervezése érdekében kérik az érdekelteket, hogy részvételi szándékukat minél hamarabb, de legkésőbb október 16-án, pénteken 14 óráig jelezzék Demeter Zoltánnál a 0746.089.140-es telefonszámon.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük