Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Büntetővel nyert a Sepsi OSK

Büntetővel nyert a Sepsi OSK Sport

Fülöp István büntetőből szerzett góljával nyert szombaton a Sepsi OSK, a piros-fehér mezesek zsinórbeli második győzelmüket – az elsőt hazai pályán! – aratták az élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban az újonc FC Argeș ellenében. A sepsiszentgyörgyiek legközelebb két hét múlva játszanak tétmeccset, a hetedik játéknapon Jászvásárra látogatnak.

Hirdetés
Hirdetés

A 3–5–2-es felállásban játszó Sepsi OSK házigazdához méltón erőteljesen kezdte a mérkőzést, az első percektől kezdve átvette az irányítást. A mezőnyfölényt viszont nem tudták gólra váltani, a vendégkapus, Croitoru tette dolgát, Bryan Nouvier próbálkozását és Bogdan Mitrea fejesét is védte. Szünet előtt Gabriel Vașvari 25 méterről leadott lövése a bal kapufán csattant.

A második félidő is hasonló ritmusban kezdődött, de ezúttal sikerült megtörni a gólcsendet. Az 56. percben Radoslav Dimitrov jobb oldali beadása után Fülöp István fejesébe David Meza Colli karral nyúlt bele, a jogosan befújt büntetőt Fülöp István váltotta gólra (1–0). Az újonc FC Argeș a folytatásban sem jutott a sepsiszentgyörgyi együttes kapujának közelébe, míg az OSK a 80. percben lezárhatta volna a mérkőzést, miután Pavol Šafranko sarokkal passzolt a kapu irányába mozduló Fülöp Loránd elé, aki jó helyzetből a lövés helyett inkább az előkészítést választotta, viszont Adnan Aganović lemaradt a labdáról. Maradt az 1–0, a Sepsi OSK megérdemelt győzelmet könyvelt el, aminek köszönhetően előlépett a bajnoki tabella ötödik helyére a megszerzett kilenc ponttal.

„A játékosok dicséretet érdemelnek, keményen megdolgoztak a győzelemért. Úgy gondolom, megérdemeltük a három pontot, mi támadtunk többet, helyzeteket alakítottunk ki, míg az ellenfél csak a védekezésre koncentrált. Nehéz volt feltörni a védelmüket, a döntő helyzetekben nem voltunk inspiráltak, de a lényeg, hogy nyertünk és fontos pontokat szereztünk. Az is lényeges, hogy sorozatban másodszor sikerült győzedelmeskedni, fontos összekötni a győzelmeket” – nyilatkozta a mérkőzés után Leo Grozavu vezetőedző.

Labdarúgó I. liga, alapszakasz, 6. forduló: Sepsi OSK–FC Argeș 1–0 (0–0). Sepsiszentgyörgy, városi stadion. Vezette: Horia Gabriel Mladinovici (Bukarest).

Sepsi OSK: Niczuly – Dimitrov, Bouhenna, B. Mitrea – Nouvier (Aganović 46.), Fülöp I. (Achahbar 78.), Vașvari, Dragomir (Purece 9.,Tincu 89.), Ștefănescu – Golofca (Fülöp L. 78.), Šafranko. Vezetőedző: Leo Grozavu. Argeș: Croitoru – Matei, Leca, Deslandes, Mușat – Meza Colli, Prepeliță (Năstăsie 67.), Cozma (Blejdea 1., Marakis 67., Mediop 88.) – Grecu, Malele, Honciu (G. Deac 67.). Vezetőedző: Ionuț Badea.

Gólszerző: Fülöp I. (57.). Sárga lap: Vașvari (68.), Golofca (75.), illetve Grecu (77.).

További eredmények: Craiova–Jászvásári Poli 1–0, Astra Giurgiu–FC Voluntari 2–3, FCSB–Dinamo 3–2, FC Botoşani–Chindia Târgovişte 0–2. A Medgyesi Gázmetán–Hermannstadt és Viitorul–Kolozsvári CFR összecsapások tegnapi lapzártánk után végződtek, ma 21 órától rendezik az Aradi UTA–Academica Clinceni találkozót. A bajnokságban két hetes szünet következik, ismét a válogatottak kerülnek főszerepbe, ugyanis Eb-pótselejtezőket és Nemzetek Ligája mérkőzéseket rendeznek.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük