Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Nincs tünetmentes beteg

Nincs tünetmentes beteg Kovászna megye

Az elmúlt héthez hasonlóak a mai kórházi jelentés adatai: 46 koronavírussal fertőzött és 7 gyanús páciens fekszik a Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórházban. Tünetmentes páciens most sincs.

Hirdetés
Hirdetés

A kórház vezetőségének tájékoztatása szerint jelenleg hét fertőzésgyanús eset van a kórházban, köztük egy kiskorú, illetve 46 új, koronavírussal fertőzött személyt is beutaltak. A Covid fertőző osztályon 36 beteget ápolnak, köztük 9 év alatti gyereket is. A páciensek általános állapotáról elmondták: két fertőzött esetében a betegség enyhe lefolyású, a többi fertőzött súlyos, illetve nagyon súlyos állapotban van. Az osztályon ápoltak között nincs aszimptomatikus páciens.

A Covid sebészeti osztályon 7 személy van ellátás alatt: hárman a sebészeti, egy az ortopédiai és három nő a szülészet-nőgyógyászati osztályon. Intenzív terápiás ellátásra három beteg szorul, mindhárman kritikus állapotban lévő fertőzöttek.

Az elmúlt időszakban, szeptember 16. és szeptember 23. között 48 páciens hagyta el a kórházat, akit Covid-19 diagnózissal kezeltek. Ugyancsak ebben az időszakban 5 haláleset is történt a kórházban, amely összeköthető az új koronavírussal. Az elhunyt betegek közül négy Kovászna megyei, egy Brassó megyei személy volt. 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük