Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Drágított a Transloc

Drágított a Transloc Kovászna megye

Baróton kedden tartották a helyi tanács szeptemberi soros ülését, melynek egyik napirendi pontjaként a Transloc Rt. helyi szállítási vállalat által alkalmazott díjak módosítását fogadták el. Mint azt Benedek Csaba igazgatótól megtudtuk, a vállalatnál eddig érvényben levő díjszabást már több mint tíz éve, 2008 óta alkalmazták, azóta az árak nem emelkedtek.

Hirdetés
Hirdetés

Időközben, 2016-tól a vállalat áfa-fizető lett, így érthetően a fizetési kötelezettségei ezzel is emelkedtek egyebek mellett. Most a jegyek árát már muszáj volt kiigazítani: azok tulajdonképpen az ÁFA értékével, azaz 19%-kal emelkedtek. Az áremelés nem érinti a Baróthoz tartozó falvak diákjait és nyugdíjasait, mindkét utaskategória továbbra is ingyenesen utazhat, számukra a jegyek árát a helyi polgármesteri hivatal, illetve a diákok esetében részben az iskola fedezi.

Az igazgató kifejtette, a más erdővidéki falvakból Barótra ingázó diákok szeptemberben egyelőre a márciusban megvásárolt, és akkor az iskolaszünet miatt le nem utazott bérletekkel közlekedhetnek, de arra törekednek, hogy számukra az utazás költségeit ezen túl is fedezzék. Elméletileg ezt fele-fele arányban a megyei tanács és az iskola kellene megtegye, de a procedúra kissé bonyolult és hosszadalmas. Mégis reménykednek, hogy októberben tisztázódik a helyzet, és minden ingázó diák továbbra is bérmentesen közlekedhet a Transloc autóbuszain. 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük