Felhívás!

Mindig újra kell kezdeni

Mindig újra kell kezdeni Kovászna megye

Az RMDSZ továbbra is bizalmat szavaz azoknak, akik eddig azon dolgoztak, hogy „megjelenítsék” külföldön Székelyföldet – jelentette ki Tamás Sándor. A megyetanácselnök a terület két „frontharcosával”, Benkő Erika parlamenti képviselővel és Grüman Róbert megyetanácselnök-helyettessel tartott sajtóértekezletet.

Benkő Erika szerint minden fórumon beszélni kell az erdélyi magyarok sajátos helyzetéről.
– Minden politikai és civil eszközt meg kell találni és fel kell használni arra, hogy a magyarság problémáit, célkitűzéseit megismertessük a nagyvilággal, mert külső nyomás nélkül aligha fog változni a román belpolitika – mondta a képviselő.

Ennek érdekében, képviselői minőségében tagja az emberjogi és európai ügyek bizottságának, és itt minden lehető alkalommal szóba hozta a hatóságok kisebbségellenes politikáját, a székely zászló tiltását, az anyanyelvhasználat korlátozását. Az ET parlamenti közgyűlésében az esélyegyenlőségi bizottság alelnökeként minden magyarellenes kirohanással szemben állást foglalt, kezdve a Tudose-féle „akasztástól”, az államfő gyűlöletbeszédén és a Trianon-törvényen keresztül, a járványügyben használt román egynyelvűségig. Az általa vezetett Mikó Imre Jogvédő Szolgálat tematikus hírlevelei már megjelennek az amerikai külügyminisztérium éves jelentéseiben is.

Grüman Róbert a megyei önkormányzatot képviselte a strasbourgi önkormányzati kongresszusban, és hozzá tartoznak a testvérmegyei kapcsolatok is. Elmondta: az önkormányzati kongresszusban szükség van az összmagyar támogatásra, mert a váltakozó tagság sűrűn megkérdezi, hogy „miért költözött egymillió magyar Romániába”. Hozzátette: a munkát emiatt folyamatosan elölről kell kezdeni. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások