Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Munkaügyesek az iskolákban

A jelenlegi járványügyi helyzet tükrében, nagy valószínűséggel az iskolakezdéssel egybekötve, országos méretű akciók részeként Háromszéken is ellenőrzésbe lendülnek majd a munkaügyi felügyelők – derült ki érdeklődésünkre.

Hirdetés
Hirdetés

Ördög Lajos, a Kovászna Megyei Munkaügyi Felügyelőség vezetője kifejtette, „az iskoláknak kezdéskor van elég bajuk, elfoglaltságuk, nem biztos, hogy pont ezek az ellenőrzések hiányoznak”, de a jelenlegi járványügyi helyzet tükrében valószínű, hogy Háromszéken is firtatják majd, a tanintézmények milyen mértékben tartják be a megelőzési szabályokat.

– Nem csupán az iskola, hanem a fűtésszezon is megkezdődik, így a kazánok technikai állapotát, a szükséges engedélyeket biztosan szemügyre vesszük, de azt is ellenőrizzük, hogy megfelelőképpen képzett személy működteti-e ezeket. Továbbá ilyenkor a tanügyből az alkalmazások, áthelyezések miatt gyakorta érkeznek reklamációk, ezeket is kivizsgáljuk: sok hiba történik a rengeteg alkalmazás mellett – magyarázta a szakember.

Ördög rámutatott, hogy ilyenkor több esetben fordul elő például szerződésduplázódás. A rendszer ugyanis – mivel a törvény ezt megengedi – nem figyelmeztet erre, így a pedagógusok csak akkor jönnek rá, hogy két munkaszerződéssel ténykedtek, amikor nyáron megszűnik a munkaszerződésük, igényelnék a munkanélküli segélyt, de itt figyelmeztetik őket, hogy aktív munkaszerződés szerepel a nevükön.

Ördög hangsúlyozta, hogy az éttermeket, teraszokat – más hatóságokkal közösen – célzó ellenőrzéssorozatuk ősszel is folytatódik, így „benne van a pakliban”, borítékolható, hogy az iskolákra is fokozottan odafigyelek majd. 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük