Felhívás!

Újul Erdővidék brassói kijárata

Újul Erdővidék brassói kijárata Kovászna megye

Körülbelül másfél hónapja írtuk, hogy Brassó Megye Tanácsa megkötötte a szerződést a Szászmogyorós–Apáca és az Apáca–Ágostonfalva megyeiútszakaszok felújítására. Az erdővidékieket ez azért érdekli különösképpen, mert arra járnak Brassó, de akár Marosvásárhely vagy Kolozsvár irányába is, és sokuknak nagyon fontos, hogy addig is, amíg kijutnak a 13-as jelzésű országútra, jó úton haladhassanak.

A két és fél év határidejű munkálatok mostanra elkezdődtek, várhatóan 2022 tavaszára fejezik be a mintegy 20 kilométeres útszakasz rehabilitálását. Elméletileg a jelenleg használt 131-es megyei útról a forgalom zöme is átkerülne a 131B jelzésű útra a felújítás után, azaz Miklósvár–Nagyajta helyett inkább Ágostonfalva, Ürmös és Apáca irányába lesz megközelíthető a Brassó és Marosvásárhely közötti 13-as országút.

Az Apáca és Szászmogyorós közötti szakaszon az úttest egy részét már felmarták az építők: a brasovmetropolitan.ro honlap információi szerint a projekt részeként a településeken belül járdákat is felújítanak, rendbe teszik a buszmegállókat, az esővíz-elvezető árkokat, de hidakat is felújítanak ott, ahol szükséges. A munkálatok összértéke több mint százmillió lej. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.