Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Pénzéhes járvány

Pénzéhes járvány Kovászna megye

A Kovászna megyei tanács csütörtöki ülésén a tanácsosok jóváhagyták az intézmény költségvetésének a módosítását, tekintettel arra, hogy a kormány is törvénybe iktatta a járvánnyal összefüggő pluszköltségek fedezésére újabb összegek átutalását.

Hirdetés
Hirdetés

A Megyei Szociális Ellátási és Gyermekjogvédelmi Igazgatóságnak, azon belül a gyermekvédelmi rendszernek 3.093.000 lejt juttattak, további 442.000 lejt pedig a felnőtt fogyatékkal élőket fogadó központoknak hasonló célokra.
A Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórháznak szintén folyamatosan szüksége van pénzre, és mert a háromszéki emberek biztonságának védelme a megyei önkormányzat prioritása – ennek sem pénzügyi, sem adminisztratív akadálya nem lehet egy korábbi döntés értelmében – a tegnapi gyűlésen 1.590.000 lejjel megnövelték a kórház költségvetését.

Mint azt az online gyűlésbe bekapcsolódó kórházmenedzser, András-Nagy Róbert elmondta, a múlt hónapban csak az egyszer használatos védőfelszerelésekre 700 ezer lejt költöttek, az orvosságok költsége pedig elérte a tavaly júliusi szintet, amikor 1780 beteget engedtek haza az intézményből.
A megye további 6 millió lejt kapott a költségvetés-kiigazításkor, ezt olyan nagyberuházásokra fordítja a megyei tanács, amelyek a gyengélkedő gazdaságban a munkahelyek megtartásának kedveznek, mondta Tamás Sándor tanácselnök.

A pénzt részben a Kovászna megyei víz- és szennyvízhálózat regionális fejlesztési projektjének finanszírozására használják, 1,4 millió lejt a Bodzaforduló-Nagypatak–Kisborsonyó–Nagyborosnyó közötti 13 E országút 22,5 kilométeres útszakasza felújításának társfinanszírozására, további 3 millió lejt pedig a Kovászna és Brassó megye közti, Málnásfürdőtől Baróton át az ágostonfalvi hídig vezető út rehabilitálására. 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük