Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Elhagyott állatokon segíthet

Elhagyott állatokon segíthet Kovászna megye

A gazdátlan ebek, elhagyott álla­tok védelmét felvállaló, sepsiszentgyörgyi Amy Egyesület szombaton első alkalommal szervez adománygyűjtést.

Hirdetés
Hirdetés

Póra Kinga, egyesületi elnök elmondta, korábban a kidobott, elhagyott, utcáról megmentett álla­tok műtéteire, oltásaira sikerült adományokat szerezni, s ettől is felbátorodva a megyeszékhelyi Supeco parkolójában 10 óra és 16óra között első alkalommal szerveznek adománygyűjtést önkéntesekkel, szórólapokat osztogatva.

– Szombaton nem hozunk kutyákat, az önkénteseink információs csomagokkal, szórólapokkal, törvényes keretek között fogadnak pénzadományokat, de szívesebben látjuk az élelmiszer- és tápadományokat – mondta az egyesület elnöke.

Habár a törvény szerint kellene, hogy létezzen, Háromszéken nincs hatékonyan működő állatrendőrség, éppen ezért számos sérült, kidobott állat kapcsán az Amy-t értesítik a polgárok. A macskákat ideiglenesen befogadó családoknál tartják, amíg valaki örökbe nem veszi őket, a kutyákat meg bérelt magánterületen, és iparkodnak mihamarabb örökbe adni a többségében kölyök állatokat. Hangsúlyozta, hogy szerencsére jó a partnerség a szépmezői kutyamenhellyel is, közösen is megoldásokat keresnek, továbbá egy hollandiai szervezettel is együttműködnek, így külföldre is szép számú kutyát sikerül örökbe adni.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások