Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

RÖVIDEN

Kupahétfő Kézdivásárhelyen

Bejutott a teremlabdarúgó Román-kupa legjobb négy együttese közé a Csíkszeredai Imperial Wet. A csíki futsalcsapat a szombat délutáni negyeddöntőben legfőbb riválisa, a Galaci United otthonában győzött 2–1-re. Ma 18 órától székely rangadót rendeznek a legjobb nyolc között, a másodosztályos Kézdivásárhelyi SE az élvonalbeli FK Székelyudvarhelyt látja vendégül a Kicsid Gábor Sportcsarnokban.

Teremlabdarúgó Román-kupa, negyeddöntő: Galaci United–Csíkszeredai Imperial Wet 1–2 (0–0). Gólszerzők: Octavian Cireș (32.), illetve Stefan Rakić (29. és 39., a másodikat kisbüntetőből), Kolozsvári Clujana–Dévai Autobergamo 2–6. A további program: ma 18 órától Kézdivásárhelyi SE–FK Székelyudvarhely, kedden 18 órától Temesvári Informatica–Dunărea Călărași.

Csúcstartó a sereghajtónál

A Voluntari – Hermannstadt mérkőzésen (2-0) a brazil Eric de Oliveira, a házigazdák 34 éves támadó középpályása lőtte büntetőből a házigazdák első gólját. Ez volt a 65-ik gólja a román bajnokságban, és ő lett minden idők legeredményesebb játékosa a román élvonalbeli labdarúgó bajnokságban (jelenleg Liga 1 a neve). A második helyen a szintén brazil Wesley Lopes da Silva áll 64 góllal, ő a FC Vasluinál játszott a 2009-2012-es időszakban. Harmadik a francia Harlem Gnohéré (FCSB) 58 találattal. A román nyelvű Wikipedia szerint Wesleynek is 65 gólja van a román bajnokságban, 62 az FC Vaslui, 3 a Poli Iasi színeiben, ha ez a helyes statisztika, akkor egyelőre holtverseny van az élen. A Voluntari brazil játékosa korábban a Medgyesi Gaz Metan, a Pandurii Tg. Jiu és a Viitorul csapatoknál is szerepelt. (bl)

Mozgó Délután

A Zöld Nap Egyesület partnerségben Kézdivásárhely önkormányzatának sportirodájával szerdán 17–19 óra között az év első Mozgó Délutánját szervezi meg a Kicsid Gábor Sportcsarnokban. A mozgást népszerűsítő megmozdulás célja felhívni a figyelmet az egészséges életmódra. Az érdeklődőknek lehetőségük lesz asztaliteniszezni, szaladni, gombfocizni a Puskás Ferenc Gombfociklubbal, görgőzni a KSE kerékpárszakosztályával, gyerekjógázni Hodor Enikővel, tae-bózni Tankó Sándor edzővel.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük