Felhívás!

Vesztegzáras sportfogadás

A közvetlenül vagy közvetve (interneten) elérhető sportfogadási játékok erkölcsi jellegéről hosszasan lehetne vitázni. Fel lehetne tenni a kérdést, hogyan is ne essen bundázási kísértésbe a sportoló, amikor a mérkőzése előtt, közben, illetve a vége felé tízszeres, százszoros vagy még nagyobb szorzót (befizetett összeghez viszonyított nyereményt) kínálhat a vereség, győzelem, döntetlen. Hát nem innen indul a bundázás? Na persze, a meccset el lehet adni totó nélkül is.

A koronavírus pandémia (világjárvány) betett a „bet” jelzésű sportfogadói irodáknak is. Amúgy normális időszakokban bámulatos a honlapok eredményjelző rendszere. Több száz mérkőzést (teniszt, asztaliteniszt is) lehet követni több földrészről, és fociban sokszor nemcsak a játékidőt, eredményt, hanem szöveges tudósítást is. Mindez gyakran megelőzi néhány másodperccel vagy néhány perccel a „livestream” jellegű tévéközvetítés jeleneteit!

Megvizsgáltunk egy olyan internetes honlapot, amely az egyik legnépszerűbb fogadóiroda partnere, kiszolgálója. Kézilabdát nem találtunk, ami azt jelenti, világszerte mindenütt szabadságol ez a sportág. Labdarúgásban öt – írd és mondd: öt! – ország mérkőzéseire lehetett fogadni, illetve lehetett eredményeket követni, totózás nélkül is. Fehéroroszországból első liga 16 csapattal, második liga 14 csapattal, Nicaraguából felnőtt és utánpótlás (U20) liga, Tádzsikisztánból, Türkmenisztánból és Tajvanból első liga. És kész. Ennyi a vasárnapi világfutball! Legalábbis a totózás szemszögéből. Ha valahol még fociznak, focizgatnak, áldás rájuk!

A nem létező kézilabdán és az alig feltűnő labdarúgáson kívül, 2020. április 26-án az alábbi események szerepeltek a vizsgált eredménykövető és sportfogadást is kínáló internetes honlap programjában: elektronikus sport (e-sport) 24, darts (nyíldobás) 13, tenisz 74, kosárlabda 11 (Nicaragua, Türkmenisztán, Tajvan), röplabda 12 (Oroszország, Tádzsikisztán), baseball 14 (Nicaragua, Tajvan), krikett 3 (Tajvan), lóverseny 40 (Amerikai Egyesült Államok, Nagy-Britannia), jégkorong 26 (Oroszország), asztalitenisz 556 (Oroszország, Örményország, Ukrajna). A helyszínekből kiderül, hogy Nicaraguában és Tajvan szigetén, valamint néhány szovjet utódállamban tartanak a legkevésbé a koronavírustól. A felsoroltak közül Türkmenisztán és Tádzsikisztán valóban ott található a teljesen COVID-19-mentes országok április eleji listáján.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.