Felhívás!

Tavaszi álmok

Vagy nem is annyira álmok, annál valóságszerűbbek? Székelyföldi és anyaországi csapatjátékokra figyelünk az elkövetkezendő napokban és hetekben.

A magyar férfi jégkorong-válogatott Budapesten, a Papp László Sportarénában bizonyítaná, hogy élvonalba jutni és a legjobbak között szerepelni ma már nem akkora csoda, mint volt 2009-ben. Az április 22-én kezdődő világbajnokságon az élvonalból érkező Olaszország és Szlovénia, valamint Nagy-Britannia, Kazahsztán és Lengyelország az ellenfél. A diadalmenet nem föltétlen elvárás, de szerencsés körülményekkel (az úgynevezett körbeverésekkel) elérhető a két első hely egyike, az pedig útlevél lenne a jövő évi, élvonalbeli vb-re, három év alatt másodszor, tíz év alatt harmadszor, és mindig-mindig székelyekkel, székelyföldi származásúakkal csatasorban. Sajnos, most a sérült Bartalis István nélkül.

Szűkebb hazánkban a Sepsi OSK labdarúgócsapatáért dobog a szívünk. Az élvonalban maradás kiharcolása a feljutáshoz hasonlítható siker lenne. Nagyon biztató a játékosok, edzők, vezetők hozzáállása, ami ez ideig teljességgel mellőzi az anekdotát, ahol a balekok csapata elveszíti első öt mérkőzését, de azt ígéri, megnyeri a következő ötöt. A Sepsi OSK szorgalmasan gyűjti a pontokat, és az alsóházi rájátszás harmadánál elmondható, ha tartja ezt az ütemet, biztos a bent maradás. Kis cél, de nagy örömet jelentene.

Történelmi csúcsot ostromol 2–3 éve a csíkszeredai futball is, hiszen több mint százéves fennállása óta először lenne másodosztályú csapata. A véghajrá helyzetképe azonban a tavalyinál kedvezőtlenebb, egymagában az sem elegendő a feljutáshoz, ha az FK Csíkszereda mondjuk 3–0-ra megnyeri mind az öt hátralévő mérkőzését. A listavezető Aerostarnak legalább 4 pontot kellene veszítenie, a következő fordulóban, szombaton FK – Aerostar rangadó jön, Bákóban 0–3 volt.

Valamivel odébb van, azaz több mint egy hónapot kell várni a május 26–27-én esedékes női kézilabda Bajnokok Ligájának budapesti négyes döntőjéig, ahol a címvédő Győri Audi ETO ismét szembekerülhet Bukarest csapatával. Reméljük, nem ismétlődik meg a rémálmainkban elő-előtörő tavalyelőtti döntő…

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.