Felhívás!

Szép helyezést értek el

A Kárpát-medencei Magyarok Baráti Társaság évek óta megrendezi a kaposvári szavalóversenyt. Idén novemberben 16 diákot – kicsiket és nagyokat egyaránt – vittem magammal a rendezvényre. A kicsik a kézdivásárhelyi Petőfi Sándor Gimnáziumban működő Szeretetiskola diákja, de ugyanebből az iskolából vittem három 8. osztályos diákot is, akik tanulmányaik folytán kerültek be a versenybe, és 4 diákot a Bod Péter Tanítóképző 10. osztályából.

Nagyon szép, csodás napban volt részünk. Igaz, a székelyruha mindenhol szemeket kápráztatott! Büszkék voltak erre nagyon a gyerekek, hiszen ezen a napon ők voltak a sztárok. Úton-útfélen az emberek megcsodálták, lefotózták őket.

Összes 106 versenyző nevezett be, és nem vallottunk szégyent. A 4. osztályos Kelemen Zsanett 1. díjat nyert, korosztályában Lengyel Lia pedig 3. díjjal büszkélkedhet. A 2. osztályos Páll Eduárd 4. helyezést ért el. A nagyobbak közül Borcsa Zsombor (8. oszt.) 2. díjban, Imre Anita, a Bod Péter Tanítóképző diákja 3. díjban részesült.

Mindnyájuknak gratulálok! Külön köszönet Bakk-Vitális Kinga igazgatónőnek, aki lehetővé tette, hogy a lelkes csapat idén is kiutazzon Kaposvárra, ugyanis a teljes útiköltségünket a Zarah Moden nadrággyár állta. Köszönet Székely Pékségnek és a Kati konyhának hogy útravalóval látták el a gyerekeknek, és köszönet illeti Both Lászlót is, aki a gyerekeket néptáncra oktatja, tudásukból Kaposváron is bemutatót tartottak.

Kelemen Katalin tanítónő, Kézdivásárhely

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.