Felhívás!

Szavazzunk?

Megmértem: ha bemégy a Kauflandba, és nem vásárolsz csak előre csomagolt árukat, tehát nem méregeted a hagymát, nem válogatod a narancsot, nem próbálgatod a síkabátot, nem állsz sorba a felvágottnál, hogy kérjél öt szelet préselt disznócsülköt, és nem akarsz húsz dekát a 4,5 kilogrammos trappistából, hanem kizárólag előre csomagolt krumplit veszel, két lisztet, egy cukrot, egy olajat, egy vajat, húsz tojást és egy csomag konyhai törlőkendőt, beállsz a pénztárhoz és kártyával fizetsz, akkor eltöltesz minimum egy negyedórát az üzletben, és találkozol legalább ötven emberrel.

Ha elmégy szavazni, nincs, ahogy öt percnél több időbe teljen, hogy bemenj (bent a bizottság tagjain kívül legfennebb öt személy lehet), igazold magad, aláírd a választási névjegyzéket, elvégy két szavazólapot és egy pecsétet, bemenj a szavazófülkébe, megkeresd pártod választási jelét, ráüsd a pecsétet mindkét listára, összehajtsd, bedobd a megfelelő urnába, leadd a pecsétet, elvedd a személyidet, és elgyere.

Akkor melyik esetben nagyobb a fertőzés veszélye? Való igaz, az aláírásnál egy olyan golyóstollat kapsz, amit minden bizonnyal több százan megfogtak már előtted, de ezt „megkerülheted” azzal, hogy otthonról viszed a sajátodat. Az is igaz, hogy mindenképpen kézbe kell venned egy olyan pecsétnyomót, amit szintén sokan megfogtak. Ehhez viszont húzhatsz kesztyűt (otthonról vidd, használat után dobd el), vagy megfogod kézzel, és egy percen belül, a kijáratnál fertőtleníted a kezed.

Ja, persze azt mondhatod, hogy vásárolni muszáj elmenned, mert enni kell valamit, de a szavazás nem létszükséglet, az nélküled is „megoldódik”. Ez igaz – éppen ez a baj: ha elmégy szavazni, ha nem, az összes parlamenti mandátumot kiosztják. Annak, akinek. Lehet szidni az RMDSZ-t (mit lehet, kell is!), hogy nem tesz eleget, hogy tehetne többet és másképp, de az nem pálya, hogy átengedjük a terepet a románoknak, mert abból jól nem jöhetünk ki! A cáfolathoz kéretik mellékelni legalább egy olyan, román párttól jött, komolynak tekinthető, konkrét ígéretet, ami nekünk előnyünkre válna. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások