Felhívás!

Senki ne mondjon le a karácsonyról!

Szomorú felmérés látott napvilágot a World Vision civil szervezet révén, miszerint a romániai családok fele lemondaná a karácsonyt, mert nem tudnak ajándékot venni a gyerekeknek, nem tudják előteremteni az ünnepre az ételt. A legtöbben tíz lej alatti értékben tudnak csak ajándékot venni, és az is alapszükségleteket fedez, nem igazi ajándék. Tehát több ezer gyerek nem kap játékot vagy édességet.

Amikor elolvastam a hírt, a száraz számadatokat, azon gondolkodtam, hogy a karácsony minden gyereknek jár, ajándékkal, édességgel, naranccsal, örömmel. Minden gyereknek. Lucian Mândruță újságíró ajándékgyűjtési karavánt szervez szintén ezen apropóból, Sepsiszentgyörgyön is. Jó lenne, ha minél többen csatlakoznánk hozzá, sőt, ettől függetlenül is gyűjtenénk ajándékokat. Éppen ezért, úgy döntöttem, hogy karácsonyig minden héten veszek egy játékot és édességet egy-egy gyereknek, amit majd karácsony előtt adok át valamelyik helyi szervezet segítségével.

Arra kérnék mindenkit, aki szeretne csatlakozni, juttassa el hozzám az ajándékát legkésőbb december 20-ig; szépen csomagoljátok be, és jegyezzétek fel, fiúnak lesz-e, vagy lánynak. A kérésem, és talán ez a legfontosabb, hogy csak és kizárólag új játékot ajándékozzatok, olyat, aminek a mai gyerekek örülnek, valami igazán szépet. Ne azt, amivel a ti gyerekeitek már nem játszanak, mert unják vagy tönkrement, megkopott vagy hiányoznak belőle elemek. Senki nem örül egy ötszáz darabos puzzle-nek, amiből csak 387 darab van, egy meztelen, kifordult karú Barbie-babának, hiányzó lapú mesekönyvnek vagy valamelyik szupermarket három éve ingyen osztogatott minifigura-gyűjteményének. Válasszatok egy nagyon szép játékot, könyvet, finom édességet – ne kakaómasszából készült 30 banis figurát –, és szerezzünk igazi örömet minél több gyereknek! Nem várom el, hogy drága ajándékokat vásároljatok, viszont tényleg fontos, hogy új legyen, hiszen egy új játék kicsomagolásának öröme felér magával az ajándékkal!

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.