Roncsderbi?

Azt hiszem, nem vagyok egyedül azzal, hogy miután megnéztem Berki Krisztián ruhában fürdőzős videóját, melyben bejelenti, hogy indul a főpolgármesteri posztért, nekiálltam a világhálón keresgélni a témában, mivel egy nem túl sikeres poénnak tűnt az egész. De ha elolvassuk az érintettel készült témába vágó interjúkat, bele kell nyugodnunk a gondolatba: ez az ember komolyan veszi önmagát és bejelentését. Mi több, úgy véli, esélye van megverni Tarlós Istvánt, akinek munkájával egyébként a budapestiek többsége meg van elégedve. Ami nem véletlen. 2010 óta Budapestnek van irányítója, aki tesz is a városért, akinek nevéhez komoly megvalósítások köthetők, ellentétben a korrupciós botrányairól elhíresült, a városvezetéshez mit sem értő, de a ballib sajtó által húsz évig ajnározott Demszkyvel.

Szerencsére Magyarország az évtizedek óta tartó intenzív bulvár-agymosás dacára sem tart ott, mint az USA, a herevasalásáról és urizálásáról elhíresült „média-celeb”, aki nem mellesleg jogerősen elítélt gazdasági bűnöző, aligha fogja Tarlóst nemhogy legyőzni, de megszorítani sem. Még akkor sem, ha netán minden további jelölt visszalép a javára. Ami ismét csak valószínűtlen. A Fidesz- és Orbán-gyűlölet által összetartott és mozgatott ellenzéktől persze minden kitelik, az viszont kevéssé valószínű, hogy a sok mindenben tévedő, hisztériára hajlamos, de a politikai nyomásnak mindeddig példásan ellenálló és kétségkívül belülről vezérelt Puzsér Róbert egy ilyen figura kedvéért visszalépne.

Puzsér a maga Facebook-oldalán többek között a következőket írta az ügyről: „Nem szívesen lennék Karácsony Gergely helyében: Berki Krisztián nála sokkal meggyőzőbben adja elő a szociopatát – ő nemcsak egy gengszterek markában vergődő alattomos ügyeskedő, hanem hatmilliárdos áfacsalási ügy résztvevőjeként egy év felfüggesztett börtönre ítélt, feketeöves gazdasági bűnöző. Nagyobb vezetési tapasztalata van, mint Karácsony Gergelynek, hisz az FTC-nek és a Vác FC-nek is jelentős pénzügyi károkat okozott, míg Karácsony Gergely mindössze Zugló kifosztásával büszkélkedhet.”

A kormánysajtó teljes egyöntetűséggel az ellenzéki roncsderbi folytatódásának titulálta Berki bejelentkezését, s bármennyire fáj ez a baloldal sajtójának, az elfogulatlan szemlélőben is nagyjából ez fogalmazódhat meg.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.