Felhívás!

Politikusok pácban

Ha április volna, akkor sem boldogulnánk, ha a szokatlan, józan ésszel nehezen felfogható dolgokat próbálnánk a helyükre tenni. A székely nem bolond, még ha észjárása olykor meg is kérdőjelezi ezt, de hát erénye a csavaros gondolatmenet. Nem mindent hisz el, ami körülveszi, pláne azt nem, amikor azt szajkózza a média, hogy a székely terroristanép. Tudja, hogy ez csak félreterelés, de azért kalapját fennebb böki fején, amikor arra gondol, hogy ezt sokakkal el tudják hitetni.

Manapság divat terroristának lenni, vagy legalább annak látszani, így könnyen be lehet kerülni a hírekbe, esetleg még filmet is forgathatnak, ha elég szaftos a történet. És itt jön a csavar, mert eszébe ötlik, hogy ennek a hálátlan világnak kellene egy székely forgatókönyvet írni a hazai helyzet valóságáról, de azt unalmasnak találnák a vérimádók, ezért talán dúsítani kellene valamilyen törvénytelen, erkölcsi normákat taposó sztorival. Akár Robin Hood történetét is vászonra lehetne vinni székelyes változatban, hiszen valójában ő is terrorista volt a nagyurak szemében, csak akkor még nem így nevezték.

A nyugati akciófilmekben már lerágott csont a bankrablásos téma, ám a székely nem plagizál, megvan a magához való esze, hogy érvényesüljön. Nem akar ő bankot rabolni, nem éri be kevéssel. S még csak nem is a főtérre megy, hanem a parlamentbe, mert ott kendőzik a „nagy pénzt”. Magához vesz pár petárdát, beoson az épületbe, és foglyul ejti a szunnyadozó politikusbandát. Ébresztés gyanánt és követelésének nyomatékot adva eldurrant egy-két petárdát, majd tolmácsot kérve, hogy mindenki számára érthető legyen, rájuk parancsol, hogy a jogtalanul megszerzett pénzeiket utalják át a megadott számlaszámra, és kényelmüket szolgáló értékeikről mondjanak le az ő javára. És ha már ott van a tövén, no meg a happy end kedvéért, azonnali hatállyal új kegyelmi törvényt szavaztat magának, hogy a „tolvajtól lopni nem bűn” székely elmélet alapján ne ítélhessék el tettéért.

S lám, a tragikomédiák sorozata igazolja, hogy Romániában egész évben április van…

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.