Felhívás!

Parádés főpróba, jöhet az előadás!

A Sepsi OSK olyan játékkal és olyan eredménnyel zárta az 1. Liga idei alsóházi rájátszását, amelynek egyértelmű üzenete van. Mégpedig az, hogy a háromszéki csapat nagy formában várja a Román-kupa döntőjét. Az FCU Craiova 1948 otthonában elért 5–0 alsóházi csoportgyőzelmet, összesítésben 7. helyet jelent, de azt is jelenti, hogy a Sepsi OSK két vonalon is játékban maradt az európai kupaszereplés kiharcolására.

A háromszéki csapat abba a helyzetbe hozta a Román Labdarúgó-szövetséget (FRF) és a Profi Labdarúgó Ligát (LPF), hogy pontosítaniuk kellett az Európa-konferencialiga romániai résztvevőire vonatkozó szabályzatot. Az eredeti szövegben az alsóházi rájátszás két első helyezettje (7–8.) vívja az első osztályozót, majd a győztes a felsőházi rájátszás 3. helyezettjével a döntőt. Igen ám, de amennyiben a Sepsi OSK kupagyőztes lesz – Isten adja, hogy így legyen! –, az alsóházi osztályozón ellenfél nélkül marad az FC Botosani. Javaslat született arra, hogy kupagyőzelem esetén a Sepsi OSK helyét adják át a Bukaresti Rapidnak, az alsóházi rájátszás harmadik helyezettjének, amely az utolsó két mérkőzésen csúszott le az osztályozós helyekről. Nem hivatalos sajtóhírek szerint a szakszövetség a javaslatot elutasítja, ez esetben az alsóházi osztályozó elmarad, az FC Botosani az Universitatea Craiovával mérkőzik a végső osztályozón.

Külön érdekesség, hogy a Sepsi OSK – FC Voluntari kupadöntőt éppen a Rapid Bukarest hagyományos stadionjában, a Giulesti-arénában játsszák, így lett volna némi remény arra, hogy a háromszékiek szurkolótábora bukaresti hangokkal erősödik. Ettől függetlenül, remélhetőleg nem lesznek olyan idegengyűlölő jellegű bekiabálások, skandálások, mint hétfőn este Craiován, ahol a magyarellenes rigmusok miatt a játékvezető kétszer is félbeszakította a mérkőzést.

A Sepsi OSK ellenfele kitűnő bajnoki idényt futott, a felsőházi rájátszás utolsó fordulójában még kiharcolhatja a 4. helyet. Minden mérkőzés más, kettő is ritkán hasonlít, de azért hadd nézzük a két csapat utóbbi eredményeit: a 2021–2022-es bajnokság alapszakaszában Sepsi – Voluntari 1–2 és Voluntari – Sepsi 3–1, a 2020–2021-es bajnokság alapszakaszában Voluntari – Sepsi 1–2 és Sepsi – Voluntari 2–2, a 2019–2020-as bajnokság alapszakaszában Voluntari – Sepsi 0–0 és 0–0, az alsóházi rájátszásban Sepsi – Voluntari 1–2 és Voluntari – Sepsi 2–0. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.