Felhívás!

Online Mikulás

Közeleg Szent Miklós napja. Lányaim már számolják a hátralévő perceket, hogy a Mikulás finomságokkal töltse meg frissen pucolt csizmácskáikat, hiszen kívánságlistáikat már régen elvitte az ablakból.

Zárva óvoda, iskola, a vendéglátóipari egységek a kongói trikolór színeire hajazó forgatókönyvnek megfelelően folytatják, vagy éppen szüneteltetik tevékenységüket, és ezúttal a Mikulás tanintézményekben és főtereken szokásos, ajándékosztó körútja is elmarad. Esetleg online üdvözli majd az apróságot, akik aztán lájkolhatják produkcióját. Szomorú, de mit tehetnénk ellene?

Mióta tavasszal kezdett elharapózni a koronavírus-járvány, hamar több táborra szakadt az emberiség. A vírustagadók mellett vannak, akik pánikolnak, mások bagatellizálják a járványt és van, aki simán betartja az előírásokat, bízva abban, hogy már nem tart sokáig ez a rémálom. Viták folynak a témában, ám ezek hitviták. Mindenki meggyőzhetetlen, a tudományos tényeket meg sem hallják a felek.

A minap egy, témától függetlenül „mindent jobban tudó” ismerősöm fejtette ki, hogy a koronavírus „egy közepes náthának felel meg”, amelyen már amúgy „mindannyian túlestünk”, egyébként meg a hatóságok „fújták fel” a dolgot, hogy aztán kényük-kedvük szerint manipuláljanak. Korábban egy másik „megmondó” tudni vélte, hogy a járvány a november 3-ai elnökválasztást követően véget ér, hiszen az egészet azért találták ki, hogy Trumpnak betartsanak. Nos, Trump valóban elbukott, ám a járvány tovább harapódzik az USA-ban… Sokak azt is „biztosan tudják”, hogy a majdani Covid19-elleni vakcinákkal csipet ültetnek belénk, hogy irányítsanak. Vélhetően ugyanazok, akik szerint az 5G rákot okoz. Ráadásul a „jobban tudók” mindezt általában álluk alatt viselt maszkjukkal parittyázva mondják. Nem biztos, hogy az efféle „megmondások” jelentik a kiutat a járvány okozta nyomorult helyzetből. Talán némi odafigyelés a mellettünk levőre, továbbá a „suszter maradjon a kaptafánál” közmondás megszívlelése előrébb mozdítana bennünket. Addig azonban izzadó tenyérrel lessük, vajon az online Mikulástól kapunk-e virtuális virgácsot?

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.