Felhívás!

Nemzetközi főzőverseny Torján

Szeptember 13–15. között szervezték meg a torjai falunapokat, melynek keretében, szombaton nemzetközi főzőversenyre került sor. Erre a rangos eseményre neveztünk be mi is, a középtorjai Bogyó és Babóca csoport, amely szülőkből és óvodás gyerekeikből állt. Apukák, anyukák, gyerekek fogtunk össze, és közös erővel, szeretettel főztünk egy nagy üst erdélyi töltött káposztát torjai módra.

Az apukák a tűzről gondoskodtak, az anyukák a tölteléket készítették: hagymát dinszteltek, szalonnát pirítottak, fűszereztek, és gyúrták az őrölt húshoz, amit a Bertis-üzletláncnak köszönhetünk. Amíg az anyukák a Bertis cég kötényeibe öltözve töltötték a káposztát, addig a gyerekekkel az asztalt dekoráltuk. Így került az asztalfőre a káposztafejekből elkészített két kedvenc mesefigura, Bogyó és Babóca, továbbá őszirózsa, dísztök, piros és zöld paradicsomok, jelképezve az őszt.

Mire a csapat bemutatkozására került a sor, mi már terített asztallal vártuk a rendezvény lebonyolítóit, a zsűri tagjait, akiket sikerült meglepnünk családias, gyermekközpontú, mesébe illő dekorációnkkal. Míg főtt a káposzta, néhány anyukával a 60 méteres túrós puliszka felgöngyölítésében is segítettünk. Mi voltunk a sorban az utolsó, a 13. versenyző csapat, így volt időnk a gyerekekkel játszani, táncházat rendezni. Az értékelő bizottságot népi gyermekjátékkal leptük meg, amit a sátor melletti téren adtunk elő zenei kísérettel. Amíg a zsűri értékelte a látottakat, kóstoltakat, addig a gyerekekkel a Septemberfest színpadán népi gyermekjátékokat adtunk elő.

Délután került sor a főzőverseny díjazására, ahol meglepődve vettük át az első díjat, az oklevelet, a serleget és az érmeket. Ezúton is köszönöm a szülők és gyerekek csapatmunkáját: győzött az összefogás ereje!

Gothár Melinda óvónő

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.