Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Minden magyarért

Annak megállapítása, hogy a magyar ellenzék a vírusnak szurkol, és hogy legfőbb gondja az, hogy egy globális katasztrófából miként húzhat politikai hasznot, lassan közhelynek számít. Mint ahogy az is, hogy nem egyszerűen hiányzik a nemzeti felelősség ezekből az emberekből, hanem kifejezetten ellenségesek saját nemzetükkel és általában a nemzeti gondolkodásmóddal szemben. Mindezeket figyelembe véve senkit nem lephetett meg a nemzeti oldalon, amikor Szabó Tímea, lehentesezve a kormány egyik legfelkészültebb tagját, Kásler Miklóst, nekifogott megyei lebontásban azt felhánytorgatni, hogy hány tízezer maszkot kaptak a határon túli magyarok a több millióból, ami Magyarországra érkezett.

E gusztustalan megnyilvánulás a saját táborukban is visszatetszést keltett, s még legmegveszekedettebb ballib figurák egyikénél, Hont Andrásnál is kiverte a biztosítékot. Hont Andrásnál, aki természetesnek gondolja, hogy a jövő magyarsága barnább színű lesz a migránsokkal való szükségszerű keveredés után, s aki képes volt azt leírni, hogy azt kívánja, hogy az Origo szerkesztőségének minden tagját úgy megerőszakolják – beleértve ugye férfiakat és nőket, köztük édesanyákat is –, hogy ne tudjanak lábra állni. S mindezt csak azért, mert az Origo a nemzeti oldalt támogatja és nem a ballib csürhét.

Jól mondta Orbán Viktor tizenöt esztendővel ezelőtt Tusványoson: „a baloldal, amikor csak teheti, ráront saját nemzetére”. Így volt ez 1918/19-ben, 1945 után ismételten, s így volt a rendszerváltást követően is minden olyan esetben, amikor nemzeti egységre lett volna szükség. Bennünket, nemzetben gondolkodó erdélyi magyarokat az vigasztalhat, hogy a magyar kormány külügyminisztere nemcsak azt tartja fontosnak, hogy válsághelyzetben minket is segítsen az anyaország, hanem azt is, hogy a gesztushoz a talán legszebb magyar hitvallást illessze, amit Szabó Dezső vetett papírra a harmincas években: „minden magyar felelős minden magyarért.”

Ilyen kevés szóval ilyen fontos gondolatot a nemzeti összetartozásról talán senkinek nem sikerült megfogalmaznia.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük