Felhívás!

Megyei szórású lett a Polyp Televízió

Tegnaptól a kézdivásárhelyi székhelyű Polyp úgymond kitört Kézdiszék vonzásköréből, és a UPC Romániával való együttműködés révén megyei szórásba kezdett. Ez azt jelenti, hogy a Next-Gen hálózat mellett most a UPC-n is vételezhetők, azokon a településeken ahol e két szolgáltató jelen van. A vételezés zárt rendszerben történik az analóg csomag részeként, ez azt jelenti, hogy az említett két szolgáltató bérlői láthatják magyar nyelvű adásaikat. Vételezési adatok a Nextgen rendszerén: S10-es csatorna, BG hangnorma; UPC Románia: 735.25 MHz, BG hangnorma.

Adásunk hétfőn, szerdán és pénteken 17.30-kor kezdődik, kedden, csütörtökön és szombaton 9 órakor megismételjük. A napok többi részében (19.00-9.00, illetve 10.30-00.00 óra között) képújság látható a képernyőn. Kis szerkesztőségük híradóval, élő stúdióbeszélgetéssel, kulturális, egyházi, közéleti, politikai, gasztronómiai és zenés magazinokkal jelentkezik napi másfél órás adás keretében. Távlati szándékunk, hogy minél több helyen jelen legyünk, és minél több eseményről tudósítsunk.

A Polyp Televíziót működtető céget 1993-ban magyar-román vegyes kereskedelmi társaságként jegyezték be a Kovászna Megyei Cégbíróságon. A céget 2010-ben megvásárolta a Next-Gen Kft., aminek a hálózatán ma is vételezhető az adásunk. Székhelye Kézdivásárhelyen van, szerepe helyi adások készítése. Az első adás 1993 decemberében készült el. A szerkesztőség kezdetben két főállású alkalmazottal és öt külső munkatárssal működött, és heti egy alkalommal, kétórás adással jelentkezett egy kizárólag számára fenntartott csatornán. A Kárpát-kanyarban az egyetlen olyan közösségi televízió, amely több mint két évtizede folyamatosan működik. 2000-től napi 90 perces adást sugároz.

A Polyp Televízió szerkesztősége

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.