Felhívás!

Megbuktatva önmagunkat?

A kommunista önkényuralom évtizedei megtörték és dezorientálták az embereket. Az isteni kegyelem viszont, a rendszerváltás után, lehetőségeket kínált. Nem éltünk vele. Megmagyarázták nekünk, manipuláltak, hogy Iliescu és a (kommunista) bandája az, akikben bízhatunk. Nagyot tévedtünk. A nagy Európai Unió, a nyugati nihilizmus egyre üresebb és hazugabb lózungjai mögé bújtunk el, de ha odafigyelünk, igazában a közelgő összeomlás egyre nyilvánvalóbb lett. Vajon maga alá temet minket is?

Az egykori értékek ma már nem azok. A politikai alakulatok, függetlenül, melyik pártról van szó, mind egyformák. A pártpolitika nem azonos a nemzetpolitikával! Csupán az önérdeket nézik. A politikusok nem akarnak adót fizetni, hanem az adót elherdálni akarják. A politikai konformizmus kényszerzubbonyát magukra véve, mindent ígéretüket elfeledik, csak négyévenként jut eszükbe, hogy igen, létezik az a szegény, naiv választó is. A hazai értelmiségnek választások után el kéne gondolkodnia – sőt az egész társadalomnak –, hogy olyan politikusokra szavaztunk, akikről tudtuk, hogy megszédültek a hatalomtól, azt hiszik, hogy ők pótolhatatlanok. Végre most már az értékrend alapján működő nemzetpolitikusokra lenne szükség.

Világos, hogy átalakulásra, jó irányú változásra van szükség. De hogyan? A történelemben voltak spontán népfelkelések és forradalmak is, de Romániára ez nem jellemző. A nyolcvankilences „nagy felforduláskor” is csak külföldi segítséggel sikerült megmozgatni valamit. Manipulálva, félrevezetve, hittünk mindent. Azt, hogy minden meg fog változni. Semmit nem tanultunk a történelemből.

Viszont a magyar ember igazság nélkül nem tud élni, ezért a sok igazságtalanság miatt rákényszerül, hogy elhagyja a saját szülőföldjét, hazáját.

Orbán Barra Gábor, Sepsiszentgyörgy

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2021. április 16., 10:50
  ÉRTÉKELÉS: 5

  Negyevenkent megis , egyebet sem olvasni az ujsagokban , minthogy hatalomtol megszedult politikusainkra kell szavazni mert , ha nem …….a tobbi blablabla.

 • User
  Dátum: 2021. április 18., 14:50
  ÉRTÉKELÉS: 6

  – Írjál, csak írjál – nevetgél a szomszédom. Úgy-sem érsz el vele semmit. Meglátod, az lesz a válasz, hogy közlekedésrendészeti kérdés, vagy egyezik valamilyen szabályozó körlevél figyelmeztetésével.
  Íme, a helyzet. Úgy alakult, hogy már több, mint két hete, naponta kétszer, de néha többször is meg-teszem a Sepsiszentgyörgy – Nyújtód útszakaszt. Nincs az a nap, vagy napszak, hogy ez az út unalmas legyen. Az autós utazótársak gondoskodnak, hogy figyelmed egy pillanatra se lanyhuljon. Hihetetlen, hogy micsoda újításokkal találkozhatsz, csak a végre-hajtó, minden áron előbbre, vagy eléd jusson. Az út menti jelzőtáblák és megosztó vonalak, sajnos „még hó alatt vannak”, senki nem tartja be azokat. Az el-lenőrök is elpárologtak, pedig korábban errefelé híres mumusok voltak. Igazán kellemes meglepetés volt, hogy a rossz idő ellenére is befoldozták Albis és Csernáton között a fekete-lyuk csapdák nagy részét. Hanem maradt baj, ami egyre bosszantóbb. A maksai és az oroszfalvi vasúti átjáró, sínpár közén egyre jobban eltér az egyszerűen járható lehetőségtől. Az egy dolog, ha lelassíthatok, de már dudáltak rám, az igyekvést illetően. Olyan is volt, aki a fékezést, szinte lekéste, és nekem káromkodott érte. A kőlapok pedig egyre megbízhatatlanabbak.
  Az oroszfalvi vízvezetésnél és a hídról be az utcán araszoló dugóról nem akarok szót pazarolni. Annak lehet lassan műemlék jellege lesz, és majd koszorús kopjafát állítunk a feltalálójának. A maksai átkelőben magamnak szeretnék emléket állítani, mert még nem tört ki a nyakam, nem haraptam át a nyelvem, nincs alkalmam a fatolvajlás nagyüzeme felé sandítani. Pe-dig a szomszédom szerint valószínű ennek falaznak, mint Kézdin a nem sikerülő vízvezetésnek, vagy az Oltmező utcai dugó konzerválásának. Ehelyett az új-ságban modelleket pletykálnak, a brit tudósok mar-haságait és részegen vezető autósokat dicsérik. Ma maradjunk ennyiben.
  – Írjál, csak írjál – nevetgél a szomszédom. Meglátod, meg se jelenik, kivágják, mint…