Felhívás!

„Magyar” politikus?

Friss hír, hogy Eörsi Mátyás volt SZDSZ-es politikus lesz Dobrev Klára tanácsadója Brüsszelben. A hír nem meglepő, elég egyértelmű már néhány éve, hogy a Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalíció nem törekszik arra, hogy mindenkit megnyerjen, vélhetően kormányra sem akar feltétlenül jutni, legfőbb célja, hogy saját pozícióját stabilizálja hosszú távon, hogy maga köré gyűjtse az egykori SZDSZ, illetve az MSZP legnemzetellenesebb, legmilitánsabb és nem utolsó sorban leginkább Orbán-gyűlölő részét.

Ha a párt eszmeiségét nézzük a nemzetközi globalizmus támogatásától az Egyesült Európai Államok meghirdetéséig, illetve Gyurcsány Ferenc megszólalásai mögött beazonosítható értékrendet, akkor kénytelenek vagyunk leszögezni, hogy nem elsősorban a Momentum az új-SZDSZ (bár nyilván az is), hanem a DK, mely egyébként nem véletlenül tudja sorai között már jó ideje a legagresszívabb, legmagyarellenesebb SZDSZ-es politikust, Bauer Tamást, aki időről időre ellenállhatatlan belső kényszert érez arra, hogy kiálljon Trianon általa tételezett igazságossága mellett.

Igen, ez nem tévedés, létezik magyarul beszélő, magát magyarnak nevező politikus, aki ismételten és nyilvánosan a történelmi Magyarországot szétdaraboló trianoni békediktátum mellé áll.

S ha már Eörsivel indítottunk, hadd idézzük fel, hogy mit mondott Eörsi Bauer Trianonnal kapcsolatos állásfoglalásairól. Szerinte Baurernek majdnem mindenben igaza van, csak azt is tekintetben kell venni, hogy „a magyarok túlnyomó többsége gyásznak tartja Trianont”. Magyarán Trianon igazságosnak hazudása rendben van, de elektorális szempontból, szavazat-optimizálási okból nem taktikus ezt kimondani.

Mégis miféle történelemszemlélete, miféle világlátása, miféle azonosságtudata lehet valakinek, aki ilyesmit képes nyilatkozni? Mert hogy nem magyar, az biztos.

Érdemes felidézni, hogy amikor 2016-ban a Gyurcsány-párt a Demokráciák Közössége nevű szervezet főtitkári posztjára javasolta az általa nem meglepő módon már akkor patronált Eörsit, mit nyilatkozott a kormányoldalon is sokak által elvszerűnek tartott, LMP-alapító Schiffer András: „Eörsi Mátyásnak a kilencvenes években is üzlettársa volt bizonyos Bauer Miklós. Márpedig Magyarországot soha, sehol ne képviselje olyan személy, aki önként választott társául egy ávós gyilkost. Pont.

Íme: egy mondatban a lényeg.

 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.