Felhívás!

Koncertpárbaj a parlamentben

Drága olvasó, tudom, szívtelenség részemről stresszelni önt most, amikor a borongós időjárás magas vérnyomást és vércukorszintet okoz. De mit tehetek, annyira izgalmas időket élünk, nem mehetek el csak úgy az események mellett, mint a Pannónia Expressz a berecki gyors mellett.

Ugye, tudja ön, mi a párbaj? Egy úriember elcsábítja egy másik úriember feleségét vagy nyolcadik szeretőjét, az megsértődik, és kihívja őt egy kis csihipuhira. Aki bírja, marja, kibelezi, agyonlövi, széttépi ellenfelét, vagy legalább megsebesíti, meg van mentve a becsület, visszatérhetnek feleségükhöz, szeretőikhez, mindenki tudja a maga baját. Görgeit fiatal korában nyolcszor hívták ki párbajra, ő nyolcszor elfogadta, ám a kihívók jónak látták elmulasztani a megjelenést.

De mi az a koncertpárbaj? Hát olyasféle, hogy a párbajsegédek tisztes távolságra állították a feleket, olyan pisztolyokat adtak kezükbe, amellyel egy elefántot sem lehetett volna eltalálni. Azok pukkantottak egyet-egyet a levegőbe és mehettek az első kocsmába, megünnepelni férfias magatartásukat.

Mert íme, milyen drámai dolgok történnek a román parlamentben.

Emlékeznek? Három éve sincs, hogy a PSD és az ALDE könyörgött az ellenzéknek, buktassa meg, na mit? Hát a PSD–ALDE-kormányt, mert Dragnea őfelsége megharagudott Grindeanura, aki komolyan vette, hogy ő a miniszterelnök, nem Dragnea. Végül saját magukat buktatták meg, jöhetett Tudose, míg őt is ki nem dobták a gittegyletből. Most meg nagy csinnadratta-cirkusszal a PSD (és az örök RMDSZ) leváltja a PNL-kormányt. Miért? Mert az Iohannis bábja, a multinacionális cégek kiszolgálója, és Soros Gyuri bácsi befolyása alatt van. És most tessék megfogózni, de jól: csütörtökön, azaz tegnap a PSD az államelnökhöz zarándokol, hogy bemutassa saját miniszterelnök-jelöltjét, neve Remus Pricopie.

És mi van ebben különös? Megmondom. Remus Pricopie a SNPSA-nak, egy egyetemnek a rektora. Ő szervezte novemberben Klaus Iohannisnak az úgynevezett sajtótalálkozóját, tulajdonképpen egyoldalú választási bohózatát. És a SNPSA az az egyetem, amelyet George Soros bevont a legújabb sokmilliárdos, kampányába, melynek célja a világot a saját elképzelése szerint átgyúrni.

I. L. Caragiale kismiska volt ezek mellett.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.