Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Karácsony Gergely és a főpolgármester-jelöltség

Az októberben esedékes önkormányzati választáson a legfőbb kérdés, hogy ki lesz Budapest főpolgármestere. E mérkőzésnek kihatása lehet akár a 2022-es választásokra is. Jelen pillanatban Tarlós István főpolgármester esélyei egy újabb mandátumra igen komolyak, még abban az esetben is, ha a két esélyes kihívó közül csak egy indul a másik támogatásával.

Ha végül mégiscsak lesz egy újabb előválasztási forduló, Puzsér Róbert és Karácsony Gergely között, vélhetően Karácsony győz, akinek kapcsán Falus Ferenc 2014-es esetlenkedése jut az ember eszébe. Még hagyján, hogy Karácsony hány pártot járt végig, hogy hány egymásnak ellentmondó nyilatkozata sorakoztatható fel. Olyat is nyilatkozott, hogy jobban utálja a szocikat, akiknek a miniszterelnök-jelöltje volt a legutóbbi választásokon, most pedig a párt főpolgármester-jelöltje, mint a Fideszt. Emlékezetes tavalyi, április 8-i fellépése, amikor Áder Jánost fenyegette meg a választás napjának délelőttjén, hogy ne merje Orbán Viktort megbízni kormányalakítással, amennyiben a Fidesz 50% alá szorul, de még saját szövetségesei is megorroltak rá, amikor azt állította a Földi Kovács Andrea által készített interjúban, hogy a zsidók listázása nem nácizmus.

Mindezek tetejébe jön a parkolási mutyi problémája, amitől aztán a fővárosiak jelentős részének kinyílik a bicska a zsebében. A fővárosban ugyanis a parkolás teljesen kaotikus, a parkolóőrök is büntetnek, a közterület-felügyelők is büntetnek, utóbbiak kerékbilinccsel, a parkolási díjak pedig igen magasak a belső kerületekben. Az egyetlen ok, amivel úgymond menteni lehet az utcán parkolás magas díjázását, hogy ebből gazdálkodik a kerület. Zuglóban, a Karácsony Gergely által vezetett kerületben viszont nem egyszerűen nyereségmentes a parkolás, de a veszteség több százmilliós. A polgármester pedig széttárja a karját, elismeri, hogy a szerződés mutyigyanús volt, de úgymond kénytelen volt aláírni. Magyarán a Zuglóban parkoló sofőrök azért kell a zsebükbe nyúljanak, hogy egy mutyizó társaság hízzon a pénzükön.

S egyelőre ennek az embernek van a legnagyobb esélye arra, hogy az ellenzék közös jelöltjeként a fővárost rendbe tevő Tarlós István kihívója legyen…

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük